Ainekset
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
2 dlruishiutaleita
-
1 dlleseitä
-
2 rklpullomargariinia tai öljyä
-
1 tlsokeria
-
¾ tlsuolaa
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Täyte
-
2 dlvettä
-
¾ dlriisi-moniviljaseosta
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
600 gjauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
¾ tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
(1 tlchilitahnaa)
-
200 gpakastekasviksia
-
200 gkermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
-
1 ½munaa
-
1 rklvälimeren yrttiseosta
- Voiteluun
-
½muna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Tee kohotuksen aikana täyte.
2. Kiehauta vesi. Kaada riisi joukkoon ja keitä kypsäksi.
3. Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kanssa rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta mausta, lisää chilitahnaa. Ota pannu pois levyltä. Lisää pakastekasvikset ja kypsä riisi ja sekoita. Jäähdytä täytettä noin 15 minuuttia. Lisää kermaviili, munat ja yrttiseos. Jätä tilkka kananmunaa voiteluun.
4. Kauli 2/3 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada täyte päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta täytteen päälle. Nipistele saumat kiinni. Kohota piirakkaa puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Lihapiirakka
Jauheliha piirakan täytteenä on klassikko, mutta kasvisversio syntyy helposti soija- tai quorn-rouheesta.
Jauheliha piirakan täytteenä on klassikko, mutta kasvisversio syntyy helposti soija- tai quorn-rouheesta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
25 ghiivaa
-
2 dlruishiutaleita
-
1 dlleseitä
-
2 rklpullomargariinia tai öljyä
-
1 tlsokeria
-
¾ tlsuolaa
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Täyte
-
2 dlvettä
-
¾ dlriisi-moniviljaseosta
-
2sipulia
-
2valkosipulin kynttä
-
600 gjauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
-
1 rklpullomargariinia tai öljyä
-
¾ tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
(1 tlchilitahnaa)
-
200 gpakastekasviksia
-
200 gkermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
-
1 ½munaa
-
1 rklvälimeren yrttiseosta
- Voiteluun
-
½muna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Tee kohotuksen aikana täyte.
2. Kiehauta vesi. Kaada riisi joukkoon ja keitä kypsäksi.
3. Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kanssa rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta mausta, lisää chilitahnaa. Ota pannu pois levyltä. Lisää pakastekasvikset ja kypsä riisi ja sekoita. Jäähdytä täytettä noin 15 minuuttia. Lisää kermaviili, munat ja yrttiseos. Jätä tilkka kananmunaa voiteluun.
4. Kauli 2/3 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada täyte päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta täytteen päälle. Nipistele saumat kiinni. Kohota piirakkaa puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Tee kohotuksen aikana täyte.
2.
Kiehauta vesi. Kaada riisi joukkoon ja keitä kypsäksi.
3.
Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kanssa rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta mausta, lisää chilitahnaa. Ota pannu pois levyltä. Lisää pakastekasvikset ja kypsä riisi ja sekoita. Jäähdytä täytettä noin 15 minuuttia. Lisää kermaviili, munat ja yrttiseos. Jätä tilkka kananmunaa voiteluun.
4.
Kauli 2/3 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada täyte päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta täytteen päälle. Nipistele saumat kiinni. Kohota piirakkaa puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Muunnos
- Korvaa jauheliha ohjeen mukaan valmistetulla soijarouheella tai quorn-rouheella, niin saat kasvisruokavalioon sopivan piirakan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g