Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

700 g
naudan paistia
100 g
kevyttä tuorejuustoa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
rosmariinia, timjamia tai persiljaa
1
paprika
200 g
purjoa
100 g
kuivattuja hedelmiä (esim. viikuna, luumu)
Ruskistamiseen
2 rkl
öljyä
Haudutukseen
6 dl
vettä
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
1
laakerinlehti
Kastike
4 dl
haudutuslientä
2 rkl
vehnäjauhoja (+ vettä)
2 rkl
tuorejuustoa TAI
½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
1 rkl
tomaattipyrettä
½ tl
suolaa
1 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Lihakääryleet

Liha ja kasvikset valmistuvat kerralla viikonlopun ruokapöytään tai juhlavaksi ateriaksi.

Liha ja kasvikset valmistuvat kerralla viikonlopun ruokapöytään tai juhlavaksi ateriaksi.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
naudan paistia
100 g
kevyttä tuorejuustoa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
rosmariinia, timjamia tai persiljaa
1
paprika
200 g
purjoa
100 g
kuivattuja hedelmiä (esim. viikuna, luumu)
Ruskistamiseen
2 rkl
öljyä
Haudutukseen
6 dl
vettä
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
1
laakerinlehti
Kastike
4 dl
haudutuslientä
2 rkl
vehnäjauhoja (+ vettä)
2 rkl
tuorejuustoa TAI
½ dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
1 rkl
tomaattipyrettä
½ tl
suolaa
1 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Leikkaa liha poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nuiji lihaviipaleita kahden muovikalvon välissä. Lado viipaleet työlaudalle vieri viereen. Sivele lihapalat tuorejuustolla ja ripottele päälle mausteet.
2.
Leikkaa paprika, purjo ja viikunat suikaleiksi ja laita yksi viipale kutakin kääryleen täytteeksi. Kääri lihaviipaleet rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
3.
Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja palsternakka. Kuumenna öljy padassa ja ruskista kääryleet. Lisää pataan vesi, laakerinlehti ja kasvikset. Peitä pata kannella tai foliolla, jotteivat lihakääryleet tummu liikaa. Anna kääryleiden hautua 175 asteessa 40-50 minuuttia.
4.
Nosta valmiit kääryleet ja kasvikset tarjoiluvadille ja poista tikut. Peitä vati alumiinifoliolla, jotta liha ja kasvikset pysyvät lämpiminä. Voit pitää ne lämpiminä myös uunin jälkilämmössä.
5.
Siivilöi haudutusliemi, lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja suurusta kastike. Lisää tuorejuusto tai ruokakerma ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia ja kaada se tarjolle kastikekulhoon.

Vinkki

  • Keitä lisukkeeksi vielä perunasosetta tai täysjyväohraa, niin ateria on valmis.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
97 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.6 g