Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
400 gtäysjyvämakaronia
- Jauhelihaseos
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
-
1 - 2 tlbasilikaa tai timjamia
-
100 gkevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
- Munamaito
-
2kananmunaa
-
7 dlmaitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
-
1 tlsuolaa
- (Pinnalle
-
100 gkirsikkatomaatteja)
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsäksi vedessä. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2. Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Koristele pinta halutessasi puolitetuilla tomaateilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
Vinkki
- Tee lihaton versio makaronilaatikosta esim. nyhtökauralla, härkiksellä tai jollakin soijatuotteella.
- Kokeile myös BBQ-versiota makaronilaatikosta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Liha-makaronilaatikko
Perheen pienimmillekin erinomaisesti maistuva liha-makaronilaatikko on kiireisen arjen pelastaja.
Perheen pienimmillekin erinomaisesti maistuva liha-makaronilaatikko on kiireisen arjen pelastaja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
400 gtäysjyvämakaronia
- Jauhelihaseos
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
-
1 - 2 tlbasilikaa tai timjamia
-
100 gkevyttä tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
- Munamaito
-
2kananmunaa
-
7 dlmaitoa tai kasvijuomaa (rasvaa max. 2%)
-
1 tlsuolaa
- (Pinnalle
-
100 gkirsikkatomaatteja)
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsäksi vedessä. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2. Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Koristele pinta halutessasi puolitetuilla tomaateilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
Vinkki
- Tee lihaton versio makaronilaatikosta esim. nyhtökauralla, härkiksellä tai jollakin soijatuotteella.
- Kokeile myös BBQ-versiota makaronilaatikosta.
Valmistusohje
1.
Keitä makaronit kypsäksi vedessä. Kypsymisajan löydät pakkauksesta.
2.
Tee makaronin kypsennyksen aikana jauhelihaseos. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Lisää loppuvaiheessa myös tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut jauhelihan joukkoon. Sekoita lihaseos ja kypsä makaroni. Kaada isoon uunivuokaan (tilavuus noin 3 l).
3.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Koristele pinta halutessasi puolitetuilla tomaateilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia
Vinkki
- Tee lihaton versio makaronilaatikosta esim. nyhtökauralla, härkiksellä tai jollakin soijatuotteella.
- Kokeile myös BBQ-versiota makaronilaatikosta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g