Ainekset
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1muna
-
1 rklpullomargariinia
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
½ dlpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
- Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
- Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Letut
Letut, lätyt, ohukaiset, räiskäleet… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Makua on helppo tuunata täytteellä.
Letut, lätyt, ohukaiset, räiskäleet… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Makua on helppo tuunata täytteellä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4 dlrasvatonta maitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1muna
-
1 rklpullomargariinia
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
- Paistamiseen
-
½ dlpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
- Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
- Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä
Valmistusohje
1.
Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2.
Paista letut kevyesti rasvatulla pannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii erinomaisesti lettutaikinaan
- Kokeile pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan 75 g pakastepinaattia. Porkkanaletut syntyvät lisäämällä lettutaikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta molempia ripauksilla valkopippuria ja muskottipähkinää. Lisää kasvislettuvinkkejä
- Suolaiseksi täytteeksi sopii vaikka savulohitäyte. Makeaa kaipaavalle letun kaverina maistuu esimerkiksi viettelevä raparperikompotti vaniljajäätelön kera.
- Välillä maistuvat ihanat muurinpohjaletut ja hedelmäiset banaaniletut. Oletko kokeillut jo omenalettuja? Lounaaksi maistuvat ruokaisat lehtikaaliletut lohitäytteellä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g