Ainekset
- Vaalea taikina
-
4munaa
-
1½ dlsokeria
-
1½ dlperunajauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Tumma taikina
-
2munaa
-
¾ dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
-
¼ dlkaakaojauhetta
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
8liivatelehteä
-
1-2appelsiinia
-
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
½-1 dlsokeria
-
1 dlsitruunamehua
Valmistusohje
1. Vaahdota vaalean pohjan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Tee tumma pohja samalla tavalla, vispilöitä ei tarvitse välillä pestä.
2. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Levitä paperille ensin tummaa taikinaa lehmän pilkuiksi ja pilkkujen ympärille vaaleaa taikinaa. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa levyt puhtaiden leivinpapereiden päälle. Pilkut näkyvät selkeimmin leivinpaperia vasten olevalla puolella.
3. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja pilko palat.
4. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen jogurtti, ½ dl sokeria sekä appelsiinin kuori ja palat. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi, liota liivatelehdet nesteeseen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
6. Leikkaa toisesta pohjalevystä noin 3 l vetoisen pyöreäpohjaisen kulhon suun kokoinen pala. Paina toinen pohja kulhon pohjalle ja reunoille niin, että leivinpaperia vasten ollut puoli kulhoa vasten. Kaada täyte kulhoon vuorotellen ylijääneiden reunapalojen kanssa. Paina lopuksi pyöreä pohja kanneksi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.
Vinkki
- Katso ohje appelsiinin leikkaamiseksi kalvottomaksi täältä.
- Appelsiinin tilalle kakkuun sopii säilykepurkillinen persikkaa, aprikoosia tai mangoa. Myös oman maun mukaiset marjat sopivat lehmäkakun täytteeseen hedelmien sijaan
- Voit levittää taikinan myös raidalliseksi, tiikerinraidoiksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Lehmäkakku
Ammuu! Sitruksinen lehmäkakku on lastenkutsujen hitti. Raikas ja hedelmäinen jogurttitäyte sekä läikikäs kakkupohja tekevät lehmäkakun nauttimisesta hauskan ohjelmanumeron.
Ammuu! Sitruksinen lehmäkakku on lastenkutsujen hitti. Raikas ja hedelmäinen jogurttitäyte sekä läikikäs kakkupohja tekevät lehmäkakun nauttimisesta hauskan ohjelmanumeron.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Vaalea taikina
-
4munaa
-
1½ dlsokeria
-
1½ dlperunajauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
- Tumma taikina
-
2munaa
-
¾ dlsokeria
-
½ dlperunajauhoja
-
¼ dlkaakaojauhetta
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
8liivatelehteä
-
1-2appelsiinia
-
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta
-
5 dlmaustamatonta jogurttia
-
½-1 dlsokeria
-
1 dlsitruunamehua
Valmistusohje
1. Vaahdota vaalean pohjan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Tee tumma pohja samalla tavalla, vispilöitä ei tarvitse välillä pestä.
2. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Levitä paperille ensin tummaa taikinaa lehmän pilkuiksi ja pilkkujen ympärille vaaleaa taikinaa. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa levyt puhtaiden leivinpapereiden päälle. Pilkut näkyvät selkeimmin leivinpaperia vasten olevalla puolella.
3. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja pilko palat.
4. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen jogurtti, ½ dl sokeria sekä appelsiinin kuori ja palat. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi, liota liivatelehdet nesteeseen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
6. Leikkaa toisesta pohjalevystä noin 3 l vetoisen pyöreäpohjaisen kulhon suun kokoinen pala. Paina toinen pohja kulhon pohjalle ja reunoille niin, että leivinpaperia vasten ollut puoli kulhoa vasten. Kaada täyte kulhoon vuorotellen ylijääneiden reunapalojen kanssa. Paina lopuksi pyöreä pohja kanneksi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.
Vinkki
- Katso ohje appelsiinin leikkaamiseksi kalvottomaksi täältä.
- Appelsiinin tilalle kakkuun sopii säilykepurkillinen persikkaa, aprikoosia tai mangoa. Myös oman maun mukaiset marjat sopivat lehmäkakun täytteeseen hedelmien sijaan
- Voit levittää taikinan myös raidalliseksi, tiikerinraidoiksi.
Valmistusohje
1.
Vaahdota vaalean pohjan munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Tee tumma pohja samalla tavalla, vispilöitä ei tarvitse välillä pestä.
2.
Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Levitä paperille ensin tummaa taikinaa lehmän pilkuiksi ja pilkkujen ympärille vaaleaa taikinaa. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa levyt puhtaiden leivinpapereiden päälle. Pilkut näkyvät selkeimmin leivinpaperia vasten olevalla puolella.
3.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja pilko palat.
4.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen jogurtti, ½ dl sokeria sekä appelsiinin kuori ja palat. Maista ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5.
Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi, liota liivatelehdet nesteeseen ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
6.
Leikkaa toisesta pohjalevystä noin 3 l vetoisen pyöreäpohjaisen kulhon suun kokoinen pala. Paina toinen pohja kulhon pohjalle ja reunoille niin, että leivinpaperia vasten ollut puoli kulhoa vasten. Kaada täyte kulhoon vuorotellen ylijääneiden reunapalojen kanssa. Paina lopuksi pyöreä pohja kanneksi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunniksi.
Vinkki
- Katso ohje appelsiinin leikkaamiseksi kalvottomaksi täältä.
- Appelsiinin tilalle kakkuun sopii säilykepurkillinen persikkaa, aprikoosia tai mangoa. Myös oman maun mukaiset marjat sopivat lehmäkakun täytteeseen hedelmien sijaan
- Voit levittää taikinan myös raidalliseksi, tiikerinraidoiksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.3 g