Ainekset
-
2 ½ dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
2 tlkardemummaa
-
1 dlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
1muna
-
7-8 dlvehnäjauhoja
-
½ dlpullomargariinia
- Nutellatäyte
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
-
5 rklNutellaa
-
3 rklpähkinärouhetta
- Sitruunatäyte
-
200 gtuorejuustoa
-
1 dllemon curdia
-
½ dlmantelijauhetta
- Suklaatäyte
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
-
100 gmaitosuklaata
-
1banaani
- Rahkatäyte
-
200 gmaustettua rahkaa esim. mustikka tai kuningatar
-
1-2 dlmarjoja
-
½ dlmantelirouhetta
-
(2 rklsokeria)
- Pinnalle
-
tomusokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Kohota 30 minuuttia.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä pulliksi ja kauli ohuiksi levyiksi (2-3 mm). Laita leivinpaperin päälle pellille ja paista heti 225 asteessa 4-5 minuuttia. Levyjen tulee olla vaaleita ja juuri ja juuri kypsiä, jotta ne eivät murru käärittäessä. Käärimistä helpottaa, jos teet sen pohjien ollessa lämpimiä. Aseta valmiit tötteröt jäähtymään pystyyn esim. juomalasiin, niin ne pysyvät muodossaan.
3. Valitse haluamasi täyte.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
4. Täytä jäähtyneet wrapit parilla lusikallisella täytettä. Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki
- Jos et kääri pohjia heti uunista ottamisen jälkeen, kääriminen saattaa olla hankalaa. Asiaa helpottaa, jos kostutat pohjia muutamalla vesitipalla ja lämmität muutaman sekunnin mikrossa.
- Katso myös nopean laskiaispitkon ohje
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
41 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Laskiaiswrapit
Laskiaispullan muodossa ja täytteessä puhaltavat uudet tuulet. Hillo vai marsipaani -debatin korvaa sitruunatahna vai suklaa-banaanitäyte -kysymys.
Laskiaispullan muodossa ja täytteessä puhaltavat uudet tuulet. Hillo vai marsipaani -debatin korvaa sitruunatahna vai suklaa-banaanitäyte -kysymys.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ½ dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
2 tlkardemummaa
-
1 dlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
1muna
-
7-8 dlvehnäjauhoja
-
½ dlpullomargariinia
- Nutellatäyte
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
-
5 rklNutellaa
-
3 rklpähkinärouhetta
- Sitruunatäyte
-
200 gtuorejuustoa
-
1 dllemon curdia
-
½ dlmantelijauhetta
- Suklaatäyte
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
-
100 gmaitosuklaata
-
1banaani
- Rahkatäyte
-
200 gmaustettua rahkaa esim. mustikka tai kuningatar
-
1-2 dlmarjoja
-
½ dlmantelirouhetta
-
(2 rklsokeria)
- Pinnalle
-
tomusokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Kohota 30 minuuttia.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä pulliksi ja kauli ohuiksi levyiksi (2-3 mm). Laita leivinpaperin päälle pellille ja paista heti 225 asteessa 4-5 minuuttia. Levyjen tulee olla vaaleita ja juuri ja juuri kypsiä, jotta ne eivät murru käärittäessä. Käärimistä helpottaa, jos teet sen pohjien ollessa lämpimiä. Aseta valmiit tötteröt jäähtymään pystyyn esim. juomalasiin, niin ne pysyvät muodossaan.
3. Valitse haluamasi täyte.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
4. Täytä jäähtyneet wrapit parilla lusikallisella täytettä. Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki
- Jos et kääri pohjia heti uunista ottamisen jälkeen, kääriminen saattaa olla hankalaa. Asiaa helpottaa, jos kostutat pohjia muutamalla vesitipalla ja lämmität muutaman sekunnin mikrossa.
- Katso myös nopean laskiaispitkon ohje
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Kohota 30 minuuttia.
2.
Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyöritä pulliksi ja kauli ohuiksi levyiksi (2-3 mm). Laita leivinpaperin päälle pellille ja paista heti 225 asteessa 4-5 minuuttia. Levyjen tulee olla vaaleita ja juuri ja juuri kypsiä, jotta ne eivät murru käärittäessä. Käärimistä helpottaa, jos teet sen pohjien ollessa lämpimiä. Aseta valmiit tötteröt jäähtymään pystyyn esim. juomalasiin, niin ne pysyvät muodossaan.
3.
Valitse haluamasi täyte.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
• Nutellatäyte: vaahdota vispituote ja mausta Nutellalla ja pähkinärouheella.
• Sitruunatäyte: sekoita tuorejuusto, lemon curd ja mantelijauhe.
• Suklaatäyte: vaahdota vispituote ja mausta sulatetulla suklaalla. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kuutioitu banaani.
• Rahkatäyte: sekoita haluamasi rahka, marjat ja mantelirouhe. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
4.
Täytä jäähtyneet wrapit parilla lusikallisella täytettä. Viimeistele tomusokerilla.
Vinkki
- Jos et kääri pohjia heti uunista ottamisen jälkeen, kääriminen saattaa olla hankalaa. Asiaa helpottaa, jos kostutat pohjia muutamalla vesitipalla ja lämmität muutaman sekunnin mikrossa.
- Katso myös nopean laskiaispitkon ohje
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
41 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.3 g