Ainekset
- Kuori
-
1 dlvettä
-
¼ tlsuolaa
-
2½ dlruisjauhoja
- Täyte
-
400 glanttua
-
½ tlsuolaa
-
2 tlhunajaa tai siirappia
- Voiteluun
-
3 rklpullo- tai rasiamargariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi lantut. Hauduta lanttuviipaleet pehmeiksi kattilassa, suolalla maustetussa pienessä vesitilkassa. Valuta ja mausta hunajalla.
2. Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi.
3. Pyörittele taikinasta tanko, ja jaa se 10 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne litteiksi kakkaroiksi. Jauhota ne ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
4. Ajele eli kauli kuoret piirakkapulikalla hyvin jauhotetulla pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria halkaisijaltaan 10–12 cm. Pinoa ne ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
5. Harjaa voitelusiveltimellä kuorista ylimääräiset jauhot pois. Laita lanttuviipaleita kuoren toiselle puoliskolle. Kuoren toinen puoli taitetaan toisen päälle niin että supikkaasta muodostuu puolikuun muotoinen. Painele reunat kiinni sormilla tai haarukalla ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista, että supikkaat ovat saaneet väriä myös pohjasta. Voitele lämpimänä sulatetulla rasvalla. Anna supikkaiden pehmetä liinan alla noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Vinkki
- jos haluat pienempiä piirakoita, voit jakaa taikinan 16 osaan.
- Täyte paranee entisestään ripauksilla valkopippuria ja muskottia. Myös pieni loraus öljyä mehevöittää supikkaita.
- Supikkaista voi tehdä lihaisen version lisäämällä täytteeseen muutaman viipaleen pekonia suikaloituna.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Lanttusupikkaat
Kotimaiset lantut ovat parhaimmillaan loka-marraskuussa. Lanttusupikkaat vaativat vähän sorminäppäryyttä, mutta ovat maukkaita pikku välipaloja.
Kotimaiset lantut ovat parhaimmillaan loka-marraskuussa. Lanttusupikkaat vaativat vähän sorminäppäryyttä, mutta ovat maukkaita pikku välipaloja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kuori
-
1 dlvettä
-
¼ tlsuolaa
-
2½ dlruisjauhoja
- Täyte
-
400 glanttua
-
½ tlsuolaa
-
2 tlhunajaa tai siirappia
- Voiteluun
-
3 rklpullo- tai rasiamargariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi lantut. Hauduta lanttuviipaleet pehmeiksi kattilassa, suolalla maustetussa pienessä vesitilkassa. Valuta ja mausta hunajalla.
2. Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi.
3. Pyörittele taikinasta tanko, ja jaa se 10 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne litteiksi kakkaroiksi. Jauhota ne ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
4. Ajele eli kauli kuoret piirakkapulikalla hyvin jauhotetulla pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria halkaisijaltaan 10–12 cm. Pinoa ne ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
5. Harjaa voitelusiveltimellä kuorista ylimääräiset jauhot pois. Laita lanttuviipaleita kuoren toiselle puoliskolle. Kuoren toinen puoli taitetaan toisen päälle niin että supikkaasta muodostuu puolikuun muotoinen. Painele reunat kiinni sormilla tai haarukalla ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista, että supikkaat ovat saaneet väriä myös pohjasta. Voitele lämpimänä sulatetulla rasvalla. Anna supikkaiden pehmetä liinan alla noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Vinkki
- jos haluat pienempiä piirakoita, voit jakaa taikinan 16 osaan.
- Täyte paranee entisestään ripauksilla valkopippuria ja muskottia. Myös pieni loraus öljyä mehevöittää supikkaita.
- Supikkaista voi tehdä lihaisen version lisäämällä täytteeseen muutaman viipaleen pekonia suikaloituna.
Valmistusohje
1.
Kuori ja viipaloi lantut. Hauduta lanttuviipaleet pehmeiksi kattilassa, suolalla maustetussa pienessä vesitilkassa. Valuta ja mausta hunajalla.
2.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi.
3.
Pyörittele taikinasta tanko, ja jaa se 10 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne litteiksi kakkaroiksi. Jauhota ne ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
4.
Ajele eli kauli kuoret piirakkapulikalla hyvin jauhotetulla pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria halkaisijaltaan 10–12 cm. Pinoa ne ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
5.
Harjaa voitelusiveltimellä kuorista ylimääräiset jauhot pois. Laita lanttuviipaleita kuoren toiselle puoliskolle. Kuoren toinen puoli taitetaan toisen päälle niin että supikkaasta muodostuu puolikuun muotoinen. Painele reunat kiinni sormilla tai haarukalla ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
6.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista, että supikkaat ovat saaneet väriä myös pohjasta. Voitele lämpimänä sulatetulla rasvalla. Anna supikkaiden pehmetä liinan alla noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Vinkki
- jos haluat pienempiä piirakoita, voit jakaa taikinan 16 osaan.
- Täyte paranee entisestään ripauksilla valkopippuria ja muskottia. Myös pieni loraus öljyä mehevöittää supikkaita.
- Supikkaista voi tehdä lihaisen version lisäämällä täytteeseen muutaman viipaleen pekonia suikaloituna.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g