
Ainekset
-
1 prk (230 g)kypsiä kikherneitä
-
½ dlauringonkukansiemeniä
-
300 gruusukaaleja
-
300 gporkkanoita (esim. pakaste)
-
1paprika
-
1sipuli
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1omena
Valmistusohje
1. Valuta kikherneet.
2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada siemenet lautaselle tarjoilua odottamaan. Jos haluat oikaista, siementen paahtaminen ei ole pakollista.
3. Puolita ruusukaalit. Suikaloi porkkanat, jos et käytä pakasteita. Suikaloi myös paprika ja sipuli
4. Kuullota ruusukaaleja ja porkkanoita öljyssä paistinpannussa muutama minuutti. Kun ne ovat saaneet vähän väriä, lisää sipuli- ja paprikapalat. Jatka haudutusta n. 5 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle siemeniä. ja omenakuutioita.
6. Tarjoa salaatti lämpimänä täysjyväleivän kanssa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Lämmin ruusukaali-kikhernesalaatti
Lämmin ruusukaalisalaatti rapsakoin kasviksin on mitä mainioin lounas- tai iltaruoka. Kun nappaat valmiiksi pilkotut porkkanat pakasteesta, saat syötävää alle puolessa tunnissa.
Lämmin ruusukaalisalaatti rapsakoin kasviksin on mitä mainioin lounas- tai iltaruoka. Kun nappaat valmiiksi pilkotut porkkanat pakasteesta, saat syötävää alle puolessa tunnissa.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 prk (230 g)kypsiä kikherneitä
-
½ dlauringonkukansiemeniä
-
300 gruusukaaleja
-
300 gporkkanoita (esim. pakaste)
-
1paprika
-
1sipuli
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1omena
Valmistusohje
1. Valuta kikherneet.
2. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada siemenet lautaselle tarjoilua odottamaan. Jos haluat oikaista, siementen paahtaminen ei ole pakollista.
3. Puolita ruusukaalit. Suikaloi porkkanat, jos et käytä pakasteita. Suikaloi myös paprika ja sipuli
4. Kuullota ruusukaaleja ja porkkanoita öljyssä paistinpannussa muutama minuutti. Kun ne ovat saaneet vähän väriä, lisää sipuli- ja paprikapalat. Jatka haudutusta n. 5 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle siemeniä. ja omenakuutioita.
6. Tarjoa salaatti lämpimänä täysjyväleivän kanssa.
Valmistusohje
1.
Valuta kikherneet.
2.
Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada siemenet lautaselle tarjoilua odottamaan. Jos haluat oikaista, siementen paahtaminen ei ole pakollista.
3.
Puolita ruusukaalit. Suikaloi porkkanat, jos et käytä pakasteita. Suikaloi myös paprika ja sipuli
4.
Kuullota ruusukaaleja ja porkkanoita öljyssä paistinpannussa muutama minuutti. Kun ne ovat saaneet vähän väriä, lisää sipuli- ja paprikapalat. Jatka haudutusta n. 5 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
5.
Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle siemeniä. ja omenakuutioita.
6.
Tarjoa salaatti lämpimänä täysjyväleivän kanssa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g