Ainekset
-
800 g(varhais)perunoita
-
200 gvihreitä papuja (esim. pakaste)
-
1punasipuli
-
3 rklöljyä
- Kastike
-
½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
½ dlviinietikkaa
-
3 rkl (30 g)kapriksia
-
1 rklsinappia
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua pippuria
Valmistusohje
1. Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Perunoiden kypsyessä pilko pavut tarvittaessa ja kypsennä vesitilkassa kattilassa n. 5 minuuttia. Pavut voi kypsentää myös mikrossa (4-5 minuuttia).
3. Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike tarjoiluastiaan.
4. Suikaloi punasipuli. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos kastikkeen joukkoon.
5. Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä (2 rkl), kunnes ne saavat väriä. Lisää perunapalat muiden ainesten joukkoon. Sekoita. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.
Vinkki
- Voit käyttää ruohosipulin ohella 2-3 vartta kevätsipulia
- Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Lämmin perunasalaatti
Paahdetut perunat tekevät kesäisestä salaatista astetta paremman. Sinappinen vinegrette ja kirpakat kaprikset maustavat lämpimän perunasalaatin uudella tavalla.
Paahdetut perunat tekevät kesäisestä salaatista astetta paremman. Sinappinen vinegrette ja kirpakat kaprikset maustavat lämpimän perunasalaatin uudella tavalla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 g(varhais)perunoita
-
200 gvihreitä papuja (esim. pakaste)
-
1punasipuli
-
3 rklöljyä
- Kastike
-
½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
½ dlviinietikkaa
-
3 rkl (30 g)kapriksia
-
1 rklsinappia
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua pippuria
Valmistusohje
1. Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Perunoiden kypsyessä pilko pavut tarvittaessa ja kypsennä vesitilkassa kattilassa n. 5 minuuttia. Pavut voi kypsentää myös mikrossa (4-5 minuuttia).
3. Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike tarjoiluastiaan.
4. Suikaloi punasipuli. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos kastikkeen joukkoon.
5. Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä (2 rkl), kunnes ne saavat väriä. Lisää perunapalat muiden ainesten joukkoon. Sekoita. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.
Vinkki
- Voit käyttää ruohosipulin ohella 2-3 vartta kevätsipulia
- Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.
Valmistusohje
1.
Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsäksi. Voit halutessasi myös kuoria perunat ennen keittämistä. Pilko lämpimät perunat 2-3 cm kuutioiksi.
2.
Perunoiden kypsyessä pilko pavut tarvittaessa ja kypsennä vesitilkassa kattilassa n. 5 minuuttia. Pavut voi kypsentää myös mikrossa (4-5 minuuttia).
3.
Hienonna kastikkeen ruohosipuli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike tarjoiluastiaan.
4.
Suikaloi punasipuli. Kuullota sipulia ja papupaloja 1 rkl:ssa öljyä kunnes sipulit pehmenevät. Kaada sipuli-papuseos kastikkeen joukkoon.
5.
Ruskista perunapaloja lopussa öljyssä (2 rkl), kunnes ne saavat väriä. Lisää perunapalat muiden ainesten joukkoon. Sekoita. Lisää halutessasi koristeeksi lisää ruohosipulisilppua.
Vinkki
- Voit käyttää ruohosipulin ohella 2-3 vartta kevätsipulia
- Lämpimän perunasalaatin ohella testaa lisäkkeenä myös palsternakka-perunavuokaa, valkosipuliperunoita ja veneperunoita.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
94 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g