Ainekset
-
350 gperunoita
-
1kananmuna
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
2 ruukkuarapeaa salaattia
-
3tomaattia
-
50 gkinkkusiivuja
-
50 gjuustoa
- Salaatinkastike
-
½ tlsinappia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ dlöljyä
-
1 rklviinietikkaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi ja kananmuna kovaksi ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita.
2. Kokoa syvään uuninkestävään astiaan pilkotut salaatin lehdet, tomaatit, kinkkuleikkeleet sekä lohkottu kananmuna.
3. Viipaloi hieman jäähtyneet perunat ja valkosipulin kynsi. Ruskista ne kevyesti paistinpannulla öljyssä.
4. Lisää ruskistetut perunat ja valkosipuli salaatin päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Gratinoi salaattia muutama minuutti uunissa 250 asteessa.
5. Valmista gratinoinnin aikana salaatinkastike: Sekoita sinappi ja mustapippuri. Lisää öljy juoksevana nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi lisää varovasti viinietikka samalla sekoittaen.
Vinkki
- Tässä salaatissa on kätevää hyödyntää edellispäivinä keitetyt perunat tai kananmunat hävikin välttämiseksi.
- Tutustu muihin salaattiresepteihin täällä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Lämmin maalaissalaatti
Paahdettu peruna ja kananmuna tuovat ihanaa ruokaisuutta tähän lämpimään salaattiin.
Paahdettu peruna ja kananmuna tuovat ihanaa ruokaisuutta tähän lämpimään salaattiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
350 gperunoita
-
1kananmuna
-
1valkosipulin kynsi
-
2 rklöljyä
-
2 ruukkuarapeaa salaattia
-
3tomaattia
-
50 gkinkkusiivuja
-
50 gjuustoa
- Salaatinkastike
-
½ tlsinappia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ dlöljyä
-
1 rklviinietikkaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat kypsiksi ja kananmuna kovaksi ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita.
2. Kokoa syvään uuninkestävään astiaan pilkotut salaatin lehdet, tomaatit, kinkkuleikkeleet sekä lohkottu kananmuna.
3. Viipaloi hieman jäähtyneet perunat ja valkosipulin kynsi. Ruskista ne kevyesti paistinpannulla öljyssä.
4. Lisää ruskistetut perunat ja valkosipuli salaatin päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Gratinoi salaattia muutama minuutti uunissa 250 asteessa.
5. Valmista gratinoinnin aikana salaatinkastike: Sekoita sinappi ja mustapippuri. Lisää öljy juoksevana nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi lisää varovasti viinietikka samalla sekoittaen.
Vinkki
- Tässä salaatissa on kätevää hyödyntää edellispäivinä keitetyt perunat tai kananmunat hävikin välttämiseksi.
- Tutustu muihin salaattiresepteihin täällä.
Valmistusohje
1.
Keitä perunat kypsiksi ja kananmuna kovaksi ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita.
2.
Kokoa syvään uuninkestävään astiaan pilkotut salaatin lehdet, tomaatit, kinkkuleikkeleet sekä lohkottu kananmuna.
3.
Viipaloi hieman jäähtyneet perunat ja valkosipulin kynsi. Ruskista ne kevyesti paistinpannulla öljyssä.
4.
Lisää ruskistetut perunat ja valkosipuli salaatin päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Gratinoi salaattia muutama minuutti uunissa 250 asteessa.
5.
Valmista gratinoinnin aikana salaatinkastike: Sekoita sinappi ja mustapippuri. Lisää öljy juoksevana nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi lisää varovasti viinietikka samalla sekoittaen.
Vinkki
- Tässä salaatissa on kätevää hyödyntää edellispäivinä keitetyt perunat tai kananmunat hävikin välttämiseksi.
- Tutustu muihin salaattiresepteihin täällä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g