Ainekset
-
2 ruukkuasalaattia
-
200 gporkkanaa
-
200 gpalsternakkaa
-
80 glanttua
-
200 gpunajuurta
-
1punasipuli
-
2 rklöljyä
-
1 tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
½ rklvalkoista balsamiviinietikkaa
-
2 rklrouhittua saksanpähkinää
- Palsternakkakastike
-
150 gpalsternakkaa
-
½sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 mmsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlrakuunaa
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike. Pilko palsternakka ja sipuli, mausta ja kypsennä pannulla öljyssä. Siirrä pehmenneeet ainekset korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet, kuori juurekset ja sipulit.
3. Viipaloi salaatin juurekset lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai terävällä veitsellä, öljyä ne (2 rkl), levitä uunipellille leivinpaperin päälle, lisää mausteet ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
4. Mausta salaatinlehdet viinietikalla, aseta vadille, lisää juureslastut ja pähkinärouhe ja tarjoa (lämmitetyn) palsternakkakastikkeen kanssa. Juureslastut ja kastike voivat olla joko lämpimiä tai jäähtyneitä.
Vinkki
- Jääkaapin alalaatikkoon jääneet juurekset ja vihannekset ovat helposti hyödynnettävissä tähän makoisaan salaattiin.
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Kurkista muut salaattireseptit täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Lämmin juuressalaatti
Lämpimän juuressalaatin maut syntyvät uunissa paahdetuista juureksistä ja herkullisesta palsternakkakastikkeesta.
Lämpimän juuressalaatin maut syntyvät uunissa paahdetuista juureksistä ja herkullisesta palsternakkakastikkeesta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ruukkuasalaattia
-
200 gporkkanaa
-
200 gpalsternakkaa
-
80 glanttua
-
200 gpunajuurta
-
1punasipuli
-
2 rklöljyä
-
1 tltimjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
½ rklvalkoista balsamiviinietikkaa
-
2 rklrouhittua saksanpähkinää
- Palsternakkakastike
-
150 gpalsternakkaa
-
½sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 mmsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlrakuunaa
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike. Pilko palsternakka ja sipuli, mausta ja kypsennä pannulla öljyssä. Siirrä pehmenneeet ainekset korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet, kuori juurekset ja sipulit.
3. Viipaloi salaatin juurekset lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai terävällä veitsellä, öljyä ne (2 rkl), levitä uunipellille leivinpaperin päälle, lisää mausteet ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
4. Mausta salaatinlehdet viinietikalla, aseta vadille, lisää juureslastut ja pähkinärouhe ja tarjoa (lämmitetyn) palsternakkakastikkeen kanssa. Juureslastut ja kastike voivat olla joko lämpimiä tai jäähtyneitä.
Vinkki
- Jääkaapin alalaatikkoon jääneet juurekset ja vihannekset ovat helposti hyödynnettävissä tähän makoisaan salaattiin.
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Kurkista muut salaattireseptit täältä.
Valmistusohje
1.
Tee ensin kastike. Pilko palsternakka ja sipuli, mausta ja kypsennä pannulla öljyssä. Siirrä pehmenneeet ainekset korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
2.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet, kuori juurekset ja sipulit.
3.
Viipaloi salaatin juurekset lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai terävällä veitsellä, öljyä ne (2 rkl), levitä uunipellille leivinpaperin päälle, lisää mausteet ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
4.
Mausta salaatinlehdet viinietikalla, aseta vadille, lisää juureslastut ja pähkinärouhe ja tarjoa (lämmitetyn) palsternakkakastikkeen kanssa. Juureslastut ja kastike voivat olla joko lämpimiä tai jäähtyneitä.
Vinkki
- Jääkaapin alalaatikkoon jääneet juurekset ja vihannekset ovat helposti hyödynnettävissä tähän makoisaan salaattiin.
- Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
- Kurkista muut salaattireseptit täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g