Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2 ruukkua
salaattia
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
80 g
lanttua
200 g
punajuurta
1
punasipuli
2 rkl
öljyä
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
½ rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl
rouhittua saksanpähkinää
Palsternakkakastike
150 g
palsternakkaa
½
sipuli
1 rkl
öljyä
1 mm
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
rakuunaa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Lämmin juuressalaatti

Lämpimän juuressalaatin maut syntyvät uunissa paahdetuista juureksistä ja herkullisesta palsternakkakastikkeesta.

Lämpimän juuressalaatin maut syntyvät uunissa paahdetuista juureksistä ja herkullisesta palsternakkakastikkeesta.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 ruukkua
salaattia
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
80 g
lanttua
200 g
punajuurta
1
punasipuli
2 rkl
öljyä
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
½ rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl
rouhittua saksanpähkinää
Palsternakkakastike
150 g
palsternakkaa
½
sipuli
1 rkl
öljyä
1 mm
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
rakuunaa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)

Valmistusohje

1.
Tee ensin kastike. Pilko palsternakka ja sipuli, mausta ja kypsennä pannulla öljyssä. Siirrä pehmenneeet ainekset korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
2.
Huuhtele ja valuta salaatinlehdet, kuori juurekset ja sipulit.
3.
Viipaloi salaatin juurekset lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai terävällä veitsellä, öljyä ne (2 rkl), levitä uunipellille leivinpaperin päälle, lisää mausteet ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
4.
Mausta salaatinlehdet viinietikalla, aseta vadille, lisää juureslastut ja pähkinärouhe ja tarjoa (lämmitetyn) palsternakkakastikkeen kanssa. Juureslastut ja kastike voivat olla joko lämpimiä tai jäähtyneitä.

Vinkki

  • Jääkaapin alalaatikkoon jääneet juurekset ja vihannekset ovat helposti hyödynnettävissä tähän makoisaan salaattiin.
  • Jos haluat varmistaa reseptin soveltuvuuden vegaaneille, tarkista balsamiviinietikka. Perinteisin menetelmin valmistettu versio on lähes aina vegaaninen.
  • Kurkista muut salaattireseptit täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g