Ainekset
-
400 glampaan tai karitsan paistia
-
4valkosipulin kynttä
-
1sipuli
-
800 gjuureksia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
6 dlvettä
-
1liemikuutio
-
2 dltäysjyväriisiä tai riisi-viljaseosta
-
1 tltimjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja poista samalla tarvittaessa näkyvä rasva.
2. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi juurekset.
3. Ruskista liha ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää juuressuikaleet ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Laita uunivuoan pohjalle riisi ja yrtit. Kaada päälle liha-kasvisseos liemineen. Peitä kannella tai esim. piirakkavuoalla. Hauduta 175 asteisessa uunissa noin tunti eli kunnes liha on mureaa ja riisi on kypsynyt.
Vinkki
Voit kypsentää ruoan uunivuoan sijaan myös valurautapadassa tai vastaavassa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Lammaspata
Lammas kypsyy herkulliseksi ja mureaksi yrttien, juuresten ja riisin kanssa.
Lammas kypsyy herkulliseksi ja mureaksi yrttien, juuresten ja riisin kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 glampaan tai karitsan paistia
-
4valkosipulin kynttä
-
1sipuli
-
800 gjuureksia
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
6 dlvettä
-
1liemikuutio
-
2 dltäysjyväriisiä tai riisi-viljaseosta
-
1 tltimjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
1. Suikaloi liha ja poista samalla tarvittaessa näkyvä rasva.
2. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi juurekset.
3. Ruskista liha ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää juuressuikaleet ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Laita uunivuoan pohjalle riisi ja yrtit. Kaada päälle liha-kasvisseos liemineen. Peitä kannella tai esim. piirakkavuoalla. Hauduta 175 asteisessa uunissa noin tunti eli kunnes liha on mureaa ja riisi on kypsynyt.
Vinkki
Voit kypsentää ruoan uunivuoan sijaan myös valurautapadassa tai vastaavassa.
Valmistusohje
1.
Suikaloi liha ja poista samalla tarvittaessa näkyvä rasva.
2.
Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi juurekset.
3.
Ruskista liha ja sipulit kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää juuressuikaleet ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.
Lisää kattilaan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
5.
Laita uunivuoan pohjalle riisi ja yrtit. Kaada päälle liha-kasvisseos liemineen. Peitä kannella tai esim. piirakkavuoalla. Hauduta 175 asteisessa uunissa noin tunti eli kunnes liha on mureaa ja riisi on kypsynyt.
Vinkki
Voit kypsentää ruoan uunivuoan sijaan myös valurautapadassa tai vastaavassa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g