Ainekset
- Pohja
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta
-
2 tlleivinjauhetta
-
¼ tlsuolaa
-
½ dlpullomargariinia
-
1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte
-
1sipuli
-
100 gpurjoa
-
1 rklöljyä
-
200 gkylmäsavulohta
-
1 ruukkutilliä
-
2kananmunaa
-
2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
2 dljuustoraastetta
-
1 tlpaprikajauhetta
-
¼ tlvalkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaan.
2. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi ja silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Vinkki
- Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, korvaa pohjan gluteeniton jauhoseos puoliksi ruis- ja vehnäjauhoilla. Lisää hiukan jauhoja tai nestettä, jos taikina tuntuu liian löysältä tai kuivalta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
141 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Kylmäsavulohipiiras
Kylmäsavulohipiiras on suolaisten piirakoiden kestosuosikki, joka sopii niin iltapalaksi kuin tarjottavaksi juhliin.
Kylmäsavulohipiiras on suolaisten piirakoiden kestosuosikki, joka sopii niin iltapalaksi kuin tarjottavaksi juhliin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta
-
2 tlleivinjauhetta
-
¼ tlsuolaa
-
½ dlpullomargariinia
-
1 dlrasvatonta maitoa
- Täyte
-
1sipuli
-
100 gpurjoa
-
1 rklöljyä
-
200 gkylmäsavulohta
-
1 ruukkutilliä
-
2kananmunaa
-
2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
2 dljuustoraastetta
-
1 tlpaprikajauhetta
-
¼ tlvalkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaan.
2. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi ja silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Vinkki
- Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, korvaa pohjan gluteeniton jauhoseos puoliksi ruis- ja vehnäjauhoilla. Lisää hiukan jauhoja tai nestettä, jos taikina tuntuu liian löysältä tai kuivalta.
Valmistusohje
1.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 25 cm piirakkavuokaan.
2.
Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi ja silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.
Vinkki
- Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, korvaa pohjan gluteeniton jauhoseos
puoliksi ruis- ja vehnäjauhoilla. Lisää hiukan jauhoja tai nestettä, jos
taikina tuntuu liian löysältä tai kuivalta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
141 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g