Ainekset
- Pohja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
2 rklsokeria
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1muna
- Täyte
-
400 gkurpitsaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa enintään 15%)
-
2munaa
-
2 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
1 tlinkivääriä
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
-
ripaussuolaa
-
2 rklmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita. Painele taikina pyöreään, halkaisijaltaan 24-27 cm vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Pilko kurpitsa ja keitä pehmeäksi vähässä vedessä (n. 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta kurpitsapalat esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
3. Lisää muut täytteen ainekset kurpitsasoseeseen ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile kurpitsapiirakan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä tasapainottamaan makumaailmaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kurpitsapiirakka
Kurpitsa on yhdistetty Amerikassa Halloweenin ja kiitospäivän juhlintaan, mutta maistuu myös suomalaisessa kahvipöydässä.
Kurpitsa on yhdistetty Amerikassa Halloweenin ja kiitospäivän juhlintaan, mutta maistuu myös suomalaisessa kahvipöydässä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
2 rklsokeria
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1muna
- Täyte
-
400 gkurpitsaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa enintään 15%)
-
2munaa
-
2 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
1 tlinkivääriä
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
-
ripaussuolaa
-
2 rklmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita. Painele taikina pyöreään, halkaisijaltaan 24-27 cm vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Pilko kurpitsa ja keitä pehmeäksi vähässä vedessä (n. 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta kurpitsapalat esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
3. Lisää muut täytteen ainekset kurpitsasoseeseen ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile kurpitsapiirakan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä tasapainottamaan makumaailmaa.
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita. Painele taikina pyöreään, halkaisijaltaan 24-27 cm vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2.
Pilko kurpitsa ja keitä pehmeäksi vähässä vedessä (n. 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta kurpitsapalat esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
3.
Lisää muut täytteen ainekset kurpitsasoseeseen ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Vinkki
- Tarjoile kurpitsapiirakan kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä tasapainottamaan makumaailmaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
16 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g