Ainekset
-
1 kgkalkkunan maustamaton filee tai kalkkunan ohutleikkeitä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
1 ½ dlpaahdettuja saksanpähkinöitä
-
1pieni sipuli
-
1lehtisellerin varsi
-
100 gherkkusieniä
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltuoreita salvian lehtiä pilkottuna
-
4viipaletta paahdettua leipää
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista kalkkunan filettä 175 asteessa noin 1,5 h tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta. Ohutleikkeissä kypsennysaika on lyhyempi eli noin 15-20 minuuttia leikkeiden paksuudesta riippuen.
2. Tee kypsennysaikana kuorrute. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Siirrä paahdetut pähkinät syrjään.
3. Pilko sipuli, selleri ja herkkusienet. Kuullota ne öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja salvialla.
4. Pilko paahtoleipäviipaleet neljään osaan. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna varovasti karkeaksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti.
5. Levitä kuorrutus kypsälle lihalle. Ruskista paistin pintaa kauniin ruskeaksi 225 asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
Vinkki
- Jos käytät miedosti suolattua kalkkunaa, liha ei kaipaa kypsennysvaiheessa suolaa.
- Tarjoile kalkkunan kanssa valkosipuliperunoita ja uunijuureksia.
- Jos kalkkuna ihastuttaa, tutustu glaseeratun kalkkunan reseptiin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
22 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton
Maidoton
Kuorrutettu kalkkuna
Kuorrutus pukee kalkkunan juhlahuntuun, vaikkapa joulun tai pääsiäisen herkkupöytään.
Kuorrutus pukee kalkkunan juhlahuntuun, vaikkapa joulun tai pääsiäisen herkkupöytään.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkalkkunan maustamaton filee tai kalkkunan ohutleikkeitä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
1 ½ dlpaahdettuja saksanpähkinöitä
-
1pieni sipuli
-
1lehtisellerin varsi
-
100 gherkkusieniä
-
2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltuoreita salvian lehtiä pilkottuna
-
4viipaletta paahdettua leipää
-
1kananmuna
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista kalkkunan filettä 175 asteessa noin 1,5 h tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta. Ohutleikkeissä kypsennysaika on lyhyempi eli noin 15-20 minuuttia leikkeiden paksuudesta riippuen.
2. Tee kypsennysaikana kuorrute. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Siirrä paahdetut pähkinät syrjään.
3. Pilko sipuli, selleri ja herkkusienet. Kuullota ne öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja salvialla.
4. Pilko paahtoleipäviipaleet neljään osaan. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna varovasti karkeaksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti.
5. Levitä kuorrutus kypsälle lihalle. Ruskista paistin pintaa kauniin ruskeaksi 225 asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
Vinkki
- Jos käytät miedosti suolattua kalkkunaa, liha ei kaipaa kypsennysvaiheessa suolaa.
- Tarjoile kalkkunan kanssa valkosipuliperunoita ja uunijuureksia.
- Jos kalkkuna ihastuttaa, tutustu glaseeratun kalkkunan reseptiin.
Valmistusohje
1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Paista kalkkunan filettä 175 asteessa noin 1,5 h tai kunnes sisälämpötila on noin 72 astetta. Ohutleikkeissä kypsennysaika on lyhyempi eli noin 15-20 minuuttia leikkeiden paksuudesta riippuen.
2.
Tee kypsennysaikana kuorrute. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Siirrä paahdetut pähkinät syrjään.
3.
Pilko sipuli, selleri ja herkkusienet. Kuullota ne öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja salvialla.
4.
Pilko paahtoleipäviipaleet neljään osaan. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna varovasti karkeaksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti.
5.
Levitä kuorrutus kypsälle lihalle. Ruskista paistin pintaa kauniin ruskeaksi 225 asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
Vinkki
- Jos käytät miedosti suolattua kalkkunaa, liha ei kaipaa kypsennysvaiheessa suolaa.
- Tarjoile kalkkunan kanssa valkosipuliperunoita ja uunijuureksia.
- Jos kalkkuna ihastuttaa, tutustu glaseeratun kalkkunan reseptiin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
22 g
Suolaa
0.8 g