Ainekset
-
1,2 kgkokonainen juuriselleri
-
½ dlpullorasvaa (esim. Oivariini juokseva)
-
2 tlsormisuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 oksaatuoretta rosmariinia
-
3laakerinlehteä
-
4valkosipulin kynttä
Valmistusohje
1. Pese juuriselleri huolellisesti juuresharjalla. Jos selleri on kovin multainen, voit antaa sen liota vedessä vartin verran.
2. Revi foliosta reilu pala ja siirrä se uunipellille. Nosta juuriselleri folion päälle ja hiero rasva käsin sellerin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne yhdessä laakerinlehtien kanssa juuriselleriin kiinni. Lisää folion päälle valkosipulinkynnet kuorineen.
4. Sulje folio tiiviiksi kääreeksi juurisellerin ympärille ja nosta pelti uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 2 – 2 1/2 tuntia, kunnes selleri tuntuu veitsellä kokeiltaessa pehmeältä. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes selleri on kauniin ruskea. Leikkaa selleristä lohkoja ja tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki
- Jos et löydä kokonaista juuriselleriä, voit käyttää valmiiksi lohkottuja paloja. Hiero palat rasvalla kokonaisen sellerin tapaan ja nosta uunivuokaan. Lisää mausteet, yrtit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa 175 asteessa 40 – 50 minuuttia, riippuen juurisellerilohkojen koosta.
- Olethan kokeillut myös uunijuureksia, karamellisoituja juureksia tai paahdettua kukkakaalia?
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
5 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kokonaisena paahdettu juuriselleri
Kääräise kokonainen juuriselleri ja mausteet pakettiin ja voilà – parin tunnin päästä aromikas juuriselleri on paahtunut lempeäksi aterian lisukkeeksi.
Kääräise kokonainen juuriselleri ja mausteet pakettiin ja voilà – parin tunnin päästä aromikas juuriselleri on paahtunut lempeäksi aterian lisukkeeksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1,2 kgkokonainen juuriselleri
-
½ dlpullorasvaa (esim. Oivariini juokseva)
-
2 tlsormisuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 oksaatuoretta rosmariinia
-
3laakerinlehteä
-
4valkosipulin kynttä
Valmistusohje
1. Pese juuriselleri huolellisesti juuresharjalla. Jos selleri on kovin multainen, voit antaa sen liota vedessä vartin verran.
2. Revi foliosta reilu pala ja siirrä se uunipellille. Nosta juuriselleri folion päälle ja hiero rasva käsin sellerin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne yhdessä laakerinlehtien kanssa juuriselleriin kiinni. Lisää folion päälle valkosipulinkynnet kuorineen.
4. Sulje folio tiiviiksi kääreeksi juurisellerin ympärille ja nosta pelti uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 2 – 2 1/2 tuntia, kunnes selleri tuntuu veitsellä kokeiltaessa pehmeältä. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes selleri on kauniin ruskea. Leikkaa selleristä lohkoja ja tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki
- Jos et löydä kokonaista juuriselleriä, voit käyttää valmiiksi lohkottuja paloja. Hiero palat rasvalla kokonaisen sellerin tapaan ja nosta uunivuokaan. Lisää mausteet, yrtit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa 175 asteessa 40 – 50 minuuttia, riippuen juurisellerilohkojen koosta.
- Olethan kokeillut myös uunijuureksia, karamellisoituja juureksia tai paahdettua kukkakaalia?
Valmistusohje
1.
Pese juuriselleri huolellisesti juuresharjalla. Jos selleri on kovin multainen, voit antaa sen liota vedessä vartin verran.
2.
Revi foliosta reilu pala ja siirrä se uunipellille. Nosta juuriselleri folion päälle ja hiero rasva käsin sellerin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3.
Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne yhdessä laakerinlehtien kanssa juuriselleriin kiinni. Lisää folion päälle valkosipulinkynnet kuorineen.
4.
Sulje folio tiiviiksi kääreeksi juurisellerin ympärille ja nosta pelti uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 2 – 2 1/2 tuntia, kunnes selleri tuntuu veitsellä kokeiltaessa pehmeältä. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes selleri on kauniin ruskea. Leikkaa selleristä lohkoja ja tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki
- Jos et löydä kokonaista juuriselleriä, voit käyttää valmiiksi lohkottuja paloja. Hiero palat rasvalla kokonaisen sellerin tapaan ja nosta uunivuokaan. Lisää mausteet, yrtit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa 175 asteessa 40 – 50 minuuttia, riippuen juurisellerilohkojen koosta.
- Olethan kokeillut myös uunijuureksia, karamellisoituja juureksia tai paahdettua kukkakaalia?
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
5 g