Ainekset
- Pohja
-
4 arkkiafilotaikinaa (pakaste)
-
1 dl(oliivi)öljyä
- Paahdetut tomaatit
-
500 gkirsikkatomaatteja
-
2 rkl(oliivi)öljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 - 2 tlsokeria)
- Täyte
-
400 gtuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
-
4munaa
-
½ dlmaitoa
-
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
-
1 ½ dltuoretta oreganoa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota filotaikina edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Huoneenlämmössä taikina sulaa noin kahdessa tunnissa.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja asettele uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle öljyä ja mausta. Jos tomaatit ovat happamia, lisää myös sokeri. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat ja maito. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oregano. Lisää ne seokseen yhdessä mausteiden kanssa.
4. Ota pakkauksesta varovasti 4 filotaikina-arkkia. Leikkaa ne 10x10 cm paloiksi. Saat 15 neliötä, jossa kussakin on 4 kerrosta. Yhdestä pinosta tulee yksi pieni piirakka.
5. Ota taikinapino kerrallaan käsittelyyn, peitä loput liinalla. Voitele yksi neliö öljyllä. Laita päälle toinen neliö vinottain ja voitele. Laita päälle kolmas neliö ja voitele, tee samoin neljännen neliön kanssa. Paina taikina vuoan koloon. Toimi samoin lopputaikinan kanssa.
6. Jaa täyte piirakoille ja lisää pinnalle paahdettuja kirsikkatomaatteja (5-6 puolikasta / piirakka).
7. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta piirakat varovasti tarjolle.
Vinkki
- Filotaikinaleivonnaiset kestävät huonosti pakastusta, mutta voit tehdä ne valmiiksi muutama päivä ennen tarjoamista. Lämmitä piirakat ennen tarjoamista.
- Halutessasi voi koota piirakan 1 isompaan vuokaan, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Tällöin filolevyjä ei leikata pieniksi neliöiksi vaan käytetään kokonaisina.
- Jos ostat aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadissa, hyödynnä pakkauksen öljyä leivonnaisen valmistuksessa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kirsikkatomaattipiirakat
Hienostuneet pienet kirsikkatomaattipiirakat ovat kuin kahvipöydän ruusuja. Paperinohut filotaikina tekee tomaattipiiraista ihanan lehteviä. Herkulliset piirakat täytetään paahdetuilla tomaateilla ja tuorejuustotäytteellä.
Hienostuneet pienet kirsikkatomaattipiirakat ovat kuin kahvipöydän ruusuja. Paperinohut filotaikina tekee tomaattipiiraista ihanan lehteviä. Herkulliset piirakat täytetään paahdetuilla tomaateilla ja tuorejuustotäytteellä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
4 arkkiafilotaikinaa (pakaste)
-
1 dl(oliivi)öljyä
- Paahdetut tomaatit
-
500 gkirsikkatomaatteja
-
2 rkl(oliivi)öljyä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 - 2 tlsokeria)
- Täyte
-
400 gtuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
-
4munaa
-
½ dlmaitoa
-
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
-
1 ½ dltuoretta oreganoa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ota filotaikina edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Huoneenlämmössä taikina sulaa noin kahdessa tunnissa.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja asettele uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle öljyä ja mausta. Jos tomaatit ovat happamia, lisää myös sokeri. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia.
3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat ja maito. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oregano. Lisää ne seokseen yhdessä mausteiden kanssa.
4. Ota pakkauksesta varovasti 4 filotaikina-arkkia. Leikkaa ne 10x10 cm paloiksi. Saat 15 neliötä, jossa kussakin on 4 kerrosta. Yhdestä pinosta tulee yksi pieni piirakka.
5. Ota taikinapino kerrallaan käsittelyyn, peitä loput liinalla. Voitele yksi neliö öljyllä. Laita päälle toinen neliö vinottain ja voitele. Laita päälle kolmas neliö ja voitele, tee samoin neljännen neliön kanssa. Paina taikina vuoan koloon. Toimi samoin lopputaikinan kanssa.
6. Jaa täyte piirakoille ja lisää pinnalle paahdettuja kirsikkatomaatteja (5-6 puolikasta / piirakka).
7. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta piirakat varovasti tarjolle.
Vinkki
- Filotaikinaleivonnaiset kestävät huonosti pakastusta, mutta voit tehdä ne valmiiksi muutama päivä ennen tarjoamista. Lämmitä piirakat ennen tarjoamista.
- Halutessasi voi koota piirakan 1 isompaan vuokaan, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Tällöin filolevyjä ei leikata pieniksi neliöiksi vaan käytetään kokonaisina.
- Jos ostat aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadissa, hyödynnä pakkauksen öljyä leivonnaisen valmistuksessa
Valmistusohje
1.
Ota filotaikina edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Huoneenlämmössä taikina sulaa noin kahdessa tunnissa.
2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja asettele uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle öljyä ja mausta. Jos tomaatit ovat happamia, lisää myös sokeri. Paahda tomaatteja uunissa noin 20 minuuttia.
3.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat ja maito. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oregano. Lisää ne seokseen yhdessä mausteiden kanssa.
4.
Ota pakkauksesta varovasti 4 filotaikina-arkkia. Leikkaa ne 10x10 cm paloiksi. Saat 15 neliötä, jossa kussakin on 4 kerrosta. Yhdestä pinosta tulee yksi pieni piirakka.
5.
Ota taikinapino kerrallaan käsittelyyn, peitä loput liinalla. Voitele yksi neliö öljyllä. Laita päälle toinen neliö vinottain ja voitele. Laita päälle kolmas neliö ja voitele, tee samoin neljännen neliön kanssa. Paina taikina vuoan koloon. Toimi samoin lopputaikinan kanssa.
6.
Jaa täyte piirakoille ja lisää pinnalle paahdettuja kirsikkatomaatteja (5-6 puolikasta / piirakka).
7.
Paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta piirakat varovasti tarjolle.
Vinkki
- Filotaikinaleivonnaiset kestävät huonosti pakastusta, mutta voit tehdä ne valmiiksi muutama päivä ennen tarjoamista. Lämmitä piirakat ennen tarjoamista.
- Halutessasi voi koota piirakan 1 isompaan vuokaan, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Tällöin filolevyjä ei leikata pieniksi neliöiksi vaan käytetään kokonaisina.
- Jos ostat aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadissa, hyödynnä pakkauksen öljyä leivonnaisen valmistuksessa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g