Ainekset
-
2 dl (n. 170 g)kypsiä kikherneitä
-
5 dlrasvatonta maitoa tai kauramaitoa
-
25 ghiivaa
-
2 tlsokeria
-
1 tlkuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua korianteria
-
2 dlkauraleseitä
-
3 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ dlöljyä
- Leipomiseen
-
1 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Survo kikherneet haarukalla tai perunanuijalla. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hernesose, hiiva ja mausteet. Lisää myös leseet ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 18 yhtäsuureen osaan. Taputtele paloista ohuita leipäsiä ja ripottele niiden päälle hiukan jauhoja.
3. Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää ne myös grilliritilällä tai muurikassa 3-5 minuutin ajan molemmin puolin.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
226 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.3 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kikherneleipäset
Nämä leipäset paistuvat muutamassa minuutissa grillissä tai muurikassa.
Nämä leipäset paistuvat muutamassa minuutissa grillissä tai muurikassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dl (n. 170 g)kypsiä kikherneitä
-
5 dlrasvatonta maitoa tai kauramaitoa
-
25 ghiivaa
-
2 tlsokeria
-
1 tlkuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua korianteria
-
2 dlkauraleseitä
-
3 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ dlöljyä
- Leipomiseen
-
1 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Survo kikherneet haarukalla tai perunanuijalla. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hernesose, hiiva ja mausteet. Lisää myös leseet ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 18 yhtäsuureen osaan. Taputtele paloista ohuita leipäsiä ja ripottele niiden päälle hiukan jauhoja.
3. Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää ne myös grilliritilällä tai muurikassa 3-5 minuutin ajan molemmin puolin.
Valmistusohje
1.
Survo kikherneet haarukalla tai perunanuijalla. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hernesose, hiiva ja mausteet. Lisää myös leseet ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
2.
Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 18 yhtäsuureen osaan. Taputtele paloista ohuita leipäsiä ja ripottele niiden päälle hiukan jauhoja.
3.
Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää ne myös grilliritilällä tai muurikassa 3-5 minuutin ajan molemmin puolin.
Muunnos
- Käytä kauramaitoa, niin leipäsistä tulee vegaanisia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
226 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.3 g