
Ainekset
-
400 gkesäkurpitsaa
-
2 (200 g)porkkanaa
-
1sipuli
-
1 prk (n.230 g)kikherneitä
-
1 prk (200g)kermaviiliä (rasvaa max 7%)
-
4munaa
-
1 dlperunajauhoja
-
2 rklöljyä
-
1 ½ -2 tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa tai meiramia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Hienonna sipuli.
2. Kaada valutetut kikherneet lautaselle ja murskaa haarukalla.
3. Sekoita kaikki ainekset ja kaada seos n. 30 x 30 cm vuokaan leivinpaperin päälle.
4. Paista 175 °C noin 40 minuuttia, kunnes mureke on kiinteytynyt ja saanut hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: laakeammassa vuoassa se on lyhyempi, pienemmässä pidempi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kikherne-porkkanamureke
Kikherneillä ryyditetty kasvismureke sopii moneen tilanteeseen, niin arkeen kuin juhlaan. Lempeänmakuisena se maistuu koko perheelle. Pikkuväki voi myös auttaa valmistuksessa kasviksia raastamalla ja kikherneitä murskaamalla.
Kikherneillä ryyditetty kasvismureke sopii moneen tilanteeseen, niin arkeen kuin juhlaan. Lempeänmakuisena se maistuu koko perheelle. Pikkuväki voi myös auttaa valmistuksessa kasviksia raastamalla ja kikherneitä murskaamalla.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gkesäkurpitsaa
-
2 (200 g)porkkanaa
-
1sipuli
-
1 prk (n.230 g)kikherneitä
-
1 prk (200g)kermaviiliä (rasvaa max 7%)
-
4munaa
-
1 dlperunajauhoja
-
2 rklöljyä
-
1 ½ -2 tlsuolaa
-
1 tlrakuunaa tai meiramia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Hienonna sipuli.
2. Kaada valutetut kikherneet lautaselle ja murskaa haarukalla.
3. Sekoita kaikki ainekset ja kaada seos n. 30 x 30 cm vuokaan leivinpaperin päälle.
4. Paista 175 °C noin 40 minuuttia, kunnes mureke on kiinteytynyt ja saanut hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: laakeammassa vuoassa se on lyhyempi, pienemmässä pidempi.
Valmistusohje
1.
Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Hienonna sipuli.
2.
Kaada valutetut kikherneet lautaselle ja murskaa haarukalla.
3.
Sekoita kaikki ainekset ja kaada seos n. 30 x 30 cm vuokaan leivinpaperin päälle.
4.
Paista 175 °C noin 40 minuuttia, kunnes mureke on kiinteytynyt ja saanut hieman väriä. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko: laakeammassa vuoassa se on lyhyempi, pienemmässä pidempi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.8 g