Ainekset
-
1 kgtomaatteja
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1paprika
-
1lehtisellerin varsi
-
½–1chili
-
½ dlviinietikkaa
-
1 dlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlkanelia
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tljauhettua korianteria
-
(¼ tlneilikkaa)
Valmistusohje
1. Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika, selleri ja chili.
2. Kuumenna kattilassa viinietikka ja sokeri. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
3. Kuumenna ketsuppi uudelleen ja jatka keittämistä vielä toiset puoli tuntia tai kunnes ketsuppi on paksuuntunut.
4. Kiehauta lasipurkit kansineen vedessä. Purkita kuuma ketsuppi piripintaan purkkeihin ja laita kannet päälle heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä purkit jääkaappiin. Annoksesta tulee noin 6 dl ketsuppia.
Vinkki
- Kokeile ketsuppia veneperunoiden ja kepakoiden mausteena
- Mausteisen ystävä voi ripotella mausteita ketsuppipataan reippaammallakin kädellä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Ketsuppi
Itsetehdyn ketsupin maukkaus vie kielen mennessään!
Itsetehdyn ketsupin maukkaus vie kielen mennessään!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgtomaatteja
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1paprika
-
1lehtisellerin varsi
-
½–1chili
-
½ dlviinietikkaa
-
1 dlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlkanelia
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tljauhettua korianteria
-
(¼ tlneilikkaa)
Valmistusohje
1. Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika, selleri ja chili.
2. Kuumenna kattilassa viinietikka ja sokeri. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
3. Kuumenna ketsuppi uudelleen ja jatka keittämistä vielä toiset puoli tuntia tai kunnes ketsuppi on paksuuntunut.
4. Kiehauta lasipurkit kansineen vedessä. Purkita kuuma ketsuppi piripintaan purkkeihin ja laita kannet päälle heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä purkit jääkaappiin. Annoksesta tulee noin 6 dl ketsuppia.
Vinkki
- Kokeile ketsuppia veneperunoiden ja kepakoiden mausteena
- Mausteisen ystävä voi ripotella mausteita ketsuppipataan reippaammallakin kädellä
Valmistusohje
1.
Lohko tomaatit ja poista niistä kannat. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika, selleri ja chili.
2.
Kuumenna kattilassa viinietikka ja sokeri. Lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
3.
Kuumenna ketsuppi uudelleen ja jatka keittämistä vielä toiset puoli tuntia tai kunnes ketsuppi on paksuuntunut.
4.
Kiehauta lasipurkit kansineen vedessä. Purkita kuuma ketsuppi piripintaan purkkeihin ja laita kannet päälle heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä purkit jääkaappiin. Annoksesta tulee noin 6 dl ketsuppia.
Vinkki
- Kokeile ketsuppia veneperunoiden ja kepakoiden mausteena
- Mausteisen ystävä voi ripotella mausteita ketsuppipataan reippaammallakin kädellä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
64 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g