Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

1 (350 g)
kesäkurpitsa
2
(luomu)sitruunaa
2 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
lehtipersiljaa
¼ ruukkua
basilikaa
40 g
parmesaanijuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
54 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunasalaatti

Keittiömandoliinilla höyläät kesäkurpitsasta ja sitruunasta ohuita viipaleita. Parmesaanilastut tuovat salaattiin täyteläistä makua.

Keittiömandoliinilla höyläät kesäkurpitsasta ja sitruunasta ohuita viipaleita. Parmesaanilastut tuovat salaattiin täyteläistä makua.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 (350 g)
kesäkurpitsa
2
(luomu)sitruunaa
2 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
lehtipersiljaa
¼ ruukkua
basilikaa
40 g
parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1.
Huuhtele kesäkurpitsa ja pese sitruunan kuori juuresharjalla.
2.
Leikkaa tai höylää kesäkurpitsa ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kulhoon, lisää öljy ja mausteet.
3.
Hienonna yrtit ja sekoita ainekset. Levitä salaatti tarjoiluastiaan.
4.
Höylää pinnalle parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä.

Vinkki

Voit parmesanin ohella käyttää emmentalia tai muuta voimakasta juustoa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
54 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä