Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

3
avomaankurkkua
6
retiisiä
1 (250 g)
salaattifenkoli
1
punasipuli
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Vadelmavinegretti
2 dl
kotimaisia vadelmia
¾ dl
öljyä
1 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kesäkurkkusalaatti

Retiisiä, punasipulia, fenkolia ja tilliä - tästä kesäisestä vihersalaatista ei makua puutu!

Retiisiä, punasipulia, fenkolia ja tilliä - tästä kesäisestä vihersalaatista ei makua puutu!

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
3
avomaankurkkua
6
retiisiä
1 (250 g)
salaattifenkoli
1
punasipuli
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Vadelmavinegretti
2 dl
kotimaisia vadelmia
¾ dl
öljyä
1 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2.
Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3.
Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

  • Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g