Ainekset
-
150 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
3 dlkaurahiutaleita
-
2 ½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
2 rklvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12-16 pikkuleipää.
3. Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.
Vinkki
- Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kauralastut
Juhlapöydän klassikkokeksit, kauralastut, on helppo valmistaa.
Juhlapöydän klassikkokeksit, kauralastut, on helppo valmistaa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
150 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
3 dlkaurahiutaleita
-
2 ½ dlsokeria
-
1kananmuna
-
2 rklvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2. Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12-16 pikkuleipää.
3. Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.
Vinkki
- Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
Valmistusohje
1.
Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2.
Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12-16 pikkuleipää.
3.
Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.
Vinkki
- Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g