Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

150 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
3 dl
kaurahiutaleita
2 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kaakaojauhetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kauralastut

Juhlapöydän klassikkokeksit, kauralastut, on helppo valmistaa.

Juhlapöydän klassikkokeksit, kauralastut, on helppo valmistaa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
150 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
3 dl
kaurahiutaleita
2 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kaakaojauhetta

Valmistusohje

1.
Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
2.
Nosta taikinasta teelusikallisen kokoisia kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät uunissa, joten jätä leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu noin 12-16 pikkuleipää.
3.
Paista 175 asteessa 6 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauralastut muuttuvat rapeiksi jäähtyessään.

Vinkki

  • Jos haluat pikkuleivistä kuperan muotoisia, laita ne jäähtymään pian uunista ottamisen jälkeen esimerkiksi puhtaan pullon tai kaulimen päälle.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
450 kcal
Rasvaa
22 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
5.1 g
Hiilihydraatteja
55 g
josta sokereita
40 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g