Ainekset
-
400 gmustikoita (tuore tai pakaste)
-
(1 rklsokeria tai fariinisokeria)
-
4 dlisoja kaurahiutaleita
-
2 - 3 rklfariinisokeria
-
½ tlkardemummaa
-
1 prk (2 dl)kauravispiä
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi sokerilla.
2. Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kaurainen mustikkahyve
Kauraisessa mustikkahyveessä kesän mustikkasato kohtaa paahdetut kaurahiutaleet.
Kauraisessa mustikkahyveessä kesän mustikkasato kohtaa paahdetut kaurahiutaleet.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gmustikoita (tuore tai pakaste)
-
(1 rklsokeria tai fariinisokeria)
-
4 dlisoja kaurahiutaleita
-
2 - 3 rklfariinisokeria
-
½ tlkardemummaa
-
1 prk (2 dl)kauravispiä
Valmistusohje
1. Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi sokerilla.
2. Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.
Valmistusohje
1.
Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi sokerilla.
2.
Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.
Muunnos
- Varmista kaurahiutaleiden gluteenittomuus niin saat gluteenitonta mustikkahyvettä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g