Ainekset
-
2 ½ dlvettä
-
25 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
5-6 dlhiivaleipäjauhoja
- Täyte
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
4 (n. 350 g)porkkanaa
-
3 (150 g) varttalehtiselleriä
-
2paprikaa
-
2 rklöljyä
-
170 gsinihomejuustoa
-
2munaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkuatuoretta persiljaa tai basilikaa
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Tee ensin pohja. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja niin, että saat pehmeän taikinan. Taputtele taikina heti pellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä piirakan myös kahteen piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm). Anna pohjan kohota täytteen tekemisen ajan.
2. Suikaloi täytteen sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna selleri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Murustele mukaan sinihomejuusto. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
3. Lisää kasvisten joukkoon munat, mausteet sekä yrtti hienonnettuna. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoa.
4. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Voit käyttää piirakassa tuoreita tai valmiiksi pilkottuja, esimerkiksi pakastekasviksia, jotka nopeuttavat leivonnaisen tekemistä
- Jos tarjoat piirakkaa juhlissa tai brunssilla, riittää pienemmät palat (n. 24 palaa, pellin koosta riippuen).
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
179 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvispiiras
Puutarhurin juustoinen piiras kätkee sisäänsä kauden parhaita kasviksia. Paista kasvispiiras uunipellillä tai kahdessa piirakkavuoassa.
Puutarhurin juustoinen piiras kätkee sisäänsä kauden parhaita kasviksia. Paista kasvispiiras uunipellillä tai kahdessa piirakkavuoassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ½ dlvettä
-
25 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
5-6 dlhiivaleipäjauhoja
- Täyte
-
1sipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
4 (n. 350 g)porkkanaa
-
3 (150 g) varttalehtiselleriä
-
2paprikaa
-
2 rklöljyä
-
170 gsinihomejuustoa
-
2munaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkuatuoretta persiljaa tai basilikaa
-
2 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Tee ensin pohja. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja niin, että saat pehmeän taikinan. Taputtele taikina heti pellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä piirakan myös kahteen piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm). Anna pohjan kohota täytteen tekemisen ajan.
2. Suikaloi täytteen sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna selleri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Murustele mukaan sinihomejuusto. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
3. Lisää kasvisten joukkoon munat, mausteet sekä yrtti hienonnettuna. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoa.
4. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Voit käyttää piirakassa tuoreita tai valmiiksi pilkottuja, esimerkiksi pakastekasviksia, jotka nopeuttavat leivonnaisen tekemistä
- Jos tarjoat piirakkaa juhlissa tai brunssilla, riittää pienemmät palat (n. 24 palaa, pellin koosta riippuen).
Valmistusohje
1.
Tee ensin pohja. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola ja öljy sekä jauhoja niin, että saat pehmeän taikinan. Taputtele taikina heti pellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä piirakan myös kahteen piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm). Anna pohjan kohota täytteen tekemisen ajan.
2.
Suikaloi täytteen sipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja hienonna selleri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Murustele mukaan sinihomejuusto. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
3.
Lisää kasvisten joukkoon munat, mausteet sekä yrtti hienonnettuna. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoa.
4.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Voit käyttää piirakassa tuoreita tai valmiiksi pilkottuja, esimerkiksi pakastekasviksia, jotka nopeuttavat leivonnaisen tekemistä
- Jos tarjoat piirakkaa juhlissa tai brunssilla, riittää pienemmät palat (n. 24 palaa, pellin koosta riippuen).
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
179 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g