
Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
300 gvihreitä kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai ruusukaalia
-
2 rklöljyä
-
1 tlpaprikaa
-
1 ½ -2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 pkt (n. 250 g)maustamatonta tofua
-
4 dlOrzo-pastaa
-
1 lvettä
-
200 gtuorejuustoa
- Pinnalle
-
30 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja suikaloi kasvikset. Jos käytät ruusukaalia, puolilta ne. Kuullota kasviksia öljyssä 3 l kattilassa. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kuutioitu tofu ja pyörittele hetki.
3. Lisää orzo ja vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoittele kypsymisen aikana, jotta pasta ei pala pohjaan. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna.
4. Raasta annosten pinnalle pari lusikallista parmesania.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvisorzo
Kreikkalaisesta orzo-pastasta tehty ruoka muistuttaa risottoa. Valmistusaika on kuitenkin lyhyempi, ja siksi mehevä ruoka sopii erityisen hyvin arjen pelastajaksi.
Kreikkalaisesta orzo-pastasta tehty ruoka muistuttaa risottoa. Valmistusaika on kuitenkin lyhyempi, ja siksi mehevä ruoka sopii erityisen hyvin arjen pelastajaksi.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
300 gvihreitä kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, paprikaa tai ruusukaalia
-
2 rklöljyä
-
1 tlpaprikaa
-
1 ½ -2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 pkt (n. 250 g)maustamatonta tofua
-
4 dlOrzo-pastaa
-
1 lvettä
-
200 gtuorejuustoa
- Pinnalle
-
30 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja suikaloi kasvikset. Jos käytät ruusukaalia, puolilta ne. Kuullota kasviksia öljyssä 3 l kattilassa. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kuutioitu tofu ja pyörittele hetki.
3. Lisää orzo ja vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoittele kypsymisen aikana, jotta pasta ei pala pohjaan. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna.
4. Raasta annosten pinnalle pari lusikallista parmesania.
Valmistusohje
1.
Hienonna sipulit ja suikaloi kasvikset. Jos käytät ruusukaalia, puolilta ne. Kuullota kasviksia öljyssä 3 l kattilassa. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
2.
Lisää kuutioitu tofu ja pyörittele hetki.
3.
Lisää orzo ja vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Sekoittele kypsymisen aikana, jotta pasta ei pala pohjaan. Lisää lopuksi tuorejuusto ja kuumenna.
4.
Raasta annosten pinnalle pari lusikallista parmesania.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g