Ainekset
-
800 gpunajuurta
-
1 ½ dlkvinoaa
-
5 dlvettä
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
½ dlketsuppia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tltimjamia
-
2munaa
- Koristeeksi
-
2 pientä (100 g)punajuurta
-
50 gpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
2. Huuhtele kvinoa väljässä vedessä, jotta sen karvaus poistuu. Kaada huuhteluvesi pois. Kuumenna vesi (5 dl) kiehuvaksi ja lisää kvinoa ja punajuuriraaste. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Katso tarkka kypsennysaika pakkauksesta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoittele seosta välillä, niin jäähtyminen on nopeampaa.
3. Hienonna sipulit. Kuullota sipulislppua öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes ne pehmenevät.
4. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun metalliseen leipävuokaan. Jos käytät kartonkista kertakäyttövuokaa, leivinpaperia ei tarvita. Nosta vuoka leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
5. Kuori koristeeksi tulevat punajuuret. Viipaloi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet mahdollisimman ohueksi kerrokseksi, mieluiten yksitellen, murekevuoan viereen leivinpaperille. Kypsennä mureketta ja kasvisviipaleita uunissa 150 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes punajuuriviipaleet ovat kuivia ja saaneet hieman väriä. Ota lastut pois uunista. Jatka murekkeen kypsennystä 175 asteessa 30 minuuttia.
6. Anna murekkeen jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Kumoa tarjoiluvadille ja lämmitä halutessasi uudelleen. Koristele punajuurisipseillä ja pähkinöillä
Vinkki
- Voit tehdä kasvismurekkeen myös muista juureksista, esimerkiksi porkkanasta tai palsternakasta tai niiden sekoituksesta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvismureke
Kasvismureke punajuuresta valmistettuna on ruokapöydän hehkuva houkutus. Helppo kasvismureke sopii juhlavaksi koristeltuna myös juhlapöytään.
Kasvismureke punajuuresta valmistettuna on ruokapöydän hehkuva houkutus. Helppo kasvismureke sopii juhlavaksi koristeltuna myös juhlapöytään.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gpunajuurta
-
1 ½ dlkvinoaa
-
5 dlvettä
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
2 rklöljyä
-
½ dlketsuppia
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tltimjamia
-
2munaa
- Koristeeksi
-
2 pientä (100 g)punajuurta
-
50 gpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
2. Huuhtele kvinoa väljässä vedessä, jotta sen karvaus poistuu. Kaada huuhteluvesi pois. Kuumenna vesi (5 dl) kiehuvaksi ja lisää kvinoa ja punajuuriraaste. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Katso tarkka kypsennysaika pakkauksesta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoittele seosta välillä, niin jäähtyminen on nopeampaa.
3. Hienonna sipulit. Kuullota sipulislppua öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes ne pehmenevät.
4. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun metalliseen leipävuokaan. Jos käytät kartonkista kertakäyttövuokaa, leivinpaperia ei tarvita. Nosta vuoka leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
5. Kuori koristeeksi tulevat punajuuret. Viipaloi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet mahdollisimman ohueksi kerrokseksi, mieluiten yksitellen, murekevuoan viereen leivinpaperille. Kypsennä mureketta ja kasvisviipaleita uunissa 150 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes punajuuriviipaleet ovat kuivia ja saaneet hieman väriä. Ota lastut pois uunista. Jatka murekkeen kypsennystä 175 asteessa 30 minuuttia.
6. Anna murekkeen jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Kumoa tarjoiluvadille ja lämmitä halutessasi uudelleen. Koristele punajuurisipseillä ja pähkinöillä
Vinkki
- Voit tehdä kasvismurekkeen myös muista juureksista, esimerkiksi porkkanasta tai palsternakasta tai niiden sekoituksesta.
Valmistusohje
1.
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
2.
Huuhtele kvinoa väljässä vedessä, jotta sen karvaus poistuu. Kaada huuhteluvesi pois. Kuumenna vesi (5 dl) kiehuvaksi ja lisää kvinoa ja punajuuriraaste. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes kvinoa on kypsää. Katso tarkka kypsennysaika pakkauksesta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoittele seosta välillä, niin jäähtyminen on nopeampaa.
3.
Hienonna sipulit. Kuullota sipulislppua öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia eli kunnes ne pehmenevät.
4.
Yhdistä kaikki ainekset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun metalliseen leipävuokaan. Jos käytät kartonkista kertakäyttövuokaa, leivinpaperia ei tarvita. Nosta vuoka leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
5.
Kuori koristeeksi tulevat punajuuret. Viipaloi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet mahdollisimman ohueksi kerrokseksi, mieluiten yksitellen, murekevuoan viereen leivinpaperille. Kypsennä mureketta ja kasvisviipaleita uunissa 150 asteessa 20-30 minuuttia eli kunnes punajuuriviipaleet ovat kuivia ja saaneet hieman väriä. Ota lastut pois uunista. Jatka murekkeen kypsennystä 175 asteessa 30 minuuttia.
6.
Anna murekkeen jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Kumoa tarjoiluvadille ja lämmitä halutessasi uudelleen. Koristele punajuurisipseillä ja pähkinöillä
Vinkki
- Voit tehdä kasvismurekkeen myös muista juureksista, esimerkiksi porkkanasta tai palsternakasta tai niiden sekoituksesta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g