Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

700 g
munakoisoa
400 g
perunaa
Kastike
2
punasipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 pkt
kaurajauhista tai nyhtökauraa
2 tlk (á 400 g)
kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 dl
vettä
2 tl
oreganoa
2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
Pinnalle
3 dl
maustamatonta jogurttia
2
kananmunaa
1 tl
sokeria
1 rkl
tuoretta persiljaa
2 dl (70 g)
juustoraastetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kasvismoussaka

Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta, ja kuorrutus jogurtista perinteisen valkokastikkeen sijaan.

Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta, ja kuorrutus jogurtista perinteisen valkokastikkeen sijaan.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
munakoisoa
400 g
perunaa
Kastike
2
punasipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 pkt
kaurajauhista tai nyhtökauraa
2 tlk (á 400 g)
kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 dl
vettä
2 tl
oreganoa
2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
Pinnalle
3 dl
maustamatonta jogurttia
2
kananmunaa
1 tl
sokeria
1 rkl
tuoretta persiljaa
2 dl (70 g)
juustoraastetta

Valmistusohje

1.
Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2.
Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru ja tomaattisäilykkeet liemineen. Huuhtele säilyketölkit vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Lisää myös mausteet. Hauduta noin 15–20 minuuttia.
3.
Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2–3 mm viipaleiksi.
4.
Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5.
Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6.
Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50–60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.

Vinkki

Kaurajauhiksen tai nyhtökauran ohella moussakaan käy mifujauhis, härkis, linssit tai soijarouhe.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g