Ainekset
- Linssi-kasviskastike
-
3porkkanaa
-
350 gkesäkurpitsaa, herkkusieniä tai paprikaa
-
1sipuli
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
2 dllinssejä
-
500 gtomaattimurskaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
1 ½ tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 dlkevyt maitoa tai kasvijuomaa
-
100 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa max. 17%)
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi muut kasvikset. Kuullosta kasviksia öljyssä kattilassa hetki. Lisää linssit ja tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää mausteet
2. Lisää mausteet, maito ja tuorejuusto. Hauduta vielä hetki.
3. Laita lasagnevuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kasviskastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Toista sama 3-4 kertaa, kunnes kastike ja pasta on käytetty. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Sydänmerkiltä löytyy myös lihalasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen reseptit.
- Vaihda kasviksia makusi mukaan. Porkkanan ohella muutkin juurekset käyvät. Jos et jaksa pilkkoa kasviksia, käytä valmiiksi pilkottuja tuoreita tai pakastettuja tuotteita (n. 600-700 g)
- Myös proteiininlähdettä voi vaihtaa: linssien ohella lasagneen käyvät esimerkiksi soijarouhe, kikherneet ja härkäpapu- ja kauravalmisteet.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvislasagne
Herkullinen kasvislasagne on makuja pullollaan. Kasviksia vaihtamalla 1 kastikkeen uuniruoka muuntautuu aina uudenlaiseksi herkuksi.
Herkullinen kasvislasagne on makuja pullollaan. Kasviksia vaihtamalla 1 kastikkeen uuniruoka muuntautuu aina uudenlaiseksi herkuksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Linssi-kasviskastike
-
3porkkanaa
-
350 gkesäkurpitsaa, herkkusieniä tai paprikaa
-
1sipuli
-
2valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
2 dllinssejä
-
500 gtomaattimurskaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
1 ½ tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
4 dlkevyt maitoa tai kasvijuomaa
-
100 gtuorejuustoa (esim. paprika-chili)
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa max. 17%)
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi muut kasvikset. Kuullosta kasviksia öljyssä kattilassa hetki. Lisää linssit ja tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää mausteet
2. Lisää mausteet, maito ja tuorejuusto. Hauduta vielä hetki.
3. Laita lasagnevuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kasviskastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Toista sama 3-4 kertaa, kunnes kastike ja pasta on käytetty. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Sydänmerkiltä löytyy myös lihalasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen reseptit.
- Vaihda kasviksia makusi mukaan. Porkkanan ohella muutkin juurekset käyvät. Jos et jaksa pilkkoa kasviksia, käytä valmiiksi pilkottuja tuoreita tai pakastettuja tuotteita (n. 600-700 g)
- Myös proteiininlähdettä voi vaihtaa: linssien ohella lasagneen käyvät esimerkiksi soijarouhe, kikherneet ja härkäpapu- ja kauravalmisteet.
Valmistusohje
1.
Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi muut kasvikset. Kuullosta kasviksia öljyssä kattilassa hetki. Lisää linssit ja tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää mausteet
2.
Lisää mausteet, maito ja tuorejuusto. Hauduta vielä hetki.
3.
Laita lasagnevuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kasviskastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Toista sama 3-4 kertaa, kunnes kastike ja pasta on käytetty. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa 45-50 minuuttia.
Vinkki
- Sydänmerkiltä löytyy myös lihalasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen reseptit.
- Vaihda kasviksia makusi mukaan. Porkkanan ohella muutkin juurekset käyvät. Jos et jaksa pilkkoa kasviksia, käytä valmiiksi pilkottuja tuoreita tai pakastettuja tuotteita (n. 600-700 g)
- Myös proteiininlähdettä voi vaihtaa: linssien ohella lasagneen käyvät esimerkiksi soijarouhe, kikherneet ja härkäpapu- ja kauravalmisteet.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g