Ainekset
-
1 rs (480 g)kalkkunan maustamattomia fileepihvejä
-
1sipuli
-
7 kpl (70 g)aurinkokuivattua tomaattia
-
200 gmaissia (pakaste)
- Kastike
-
2 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
1 dl (90 g)pestokastiketta
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlkurkumaa
- Pinnalle
-
1 dltuoretta basilikaa
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Leikkaa kalkkunapihvit 2-3 osaan. Pilko sipuli ja leikkaa tomaatit suikaleiksi. Laita kasvikset ja pihvit uunivuokaan.
2. Sekoita kastikeainekset ja kaada lihojen päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia.
Vinkki
Kalkkunan sijaan voit käyttää broilerin fileepihvejä. Jos valitset valmiiksi maustetun lihan, kastikkeeseen ei tarvita suolaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
175 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kalkkunaa pestokastikkeessa
Tämä herkullinen kalkkunaresepti on peston ystävien mieleen. Murea kalkkuna saa makua yrttisestä kermakastikkeesta aurinkokuivattujen tomaattien ja maissin kera.
Tämä herkullinen kalkkunaresepti on peston ystävien mieleen. Murea kalkkuna saa makua yrttisestä kermakastikkeesta aurinkokuivattujen tomaattien ja maissin kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 rs (480 g)kalkkunan maustamattomia fileepihvejä
-
1sipuli
-
7 kpl (70 g)aurinkokuivattua tomaattia
-
200 gmaissia (pakaste)
- Kastike
-
2 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
1 dl (90 g)pestokastiketta
-
1 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlkurkumaa
- Pinnalle
-
1 dltuoretta basilikaa
-
100 gkirsikkatomaatteja
-
1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Leikkaa kalkkunapihvit 2-3 osaan. Pilko sipuli ja leikkaa tomaatit suikaleiksi. Laita kasvikset ja pihvit uunivuokaan.
2. Sekoita kastikeainekset ja kaada lihojen päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia.
Vinkki
Kalkkunan sijaan voit käyttää broilerin fileepihvejä. Jos valitset valmiiksi maustetun lihan, kastikkeeseen ei tarvita suolaa.
Valmistusohje
1.
Leikkaa kalkkunapihvit 2-3 osaan. Pilko sipuli ja leikkaa tomaatit suikaleiksi. Laita kasvikset ja pihvit uunivuokaan.
2.
Sekoita kastikeainekset ja kaada lihojen päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia.
Vinkki
Kalkkunan sijaan voit käyttää broilerin fileepihvejä. Jos valitset valmiiksi maustetun lihan, kastikkeeseen ei tarvita suolaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
175 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g