Ainekset
-
2sipulia
-
1punainen paprika
-
½kiinankaali
-
2omenaa
-
200 gparsakaalia
-
2 rklöljyä
-
600 gkalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
-
1 dlmakeaa soijakastiketta
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
tuoretta basilikaa tai kirveliä
Valmistusohje
1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Vinkki
- Keitä wokin kaveriksi täysjyvänuudelia, ohrasuurimoita tai aterianjyviä.
- Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
- Kurkkaa myös Sydänmerkin muut maukkaat wokkireseptit täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Kalawok
Kiinankaali ja muut kasvikset paistetaan wokissa rapeiksi yhdessä kalan kanssa. Kalawokkiin sopii kaikki kiinteä kotimainen kala.
Kiinankaali ja muut kasvikset paistetaan wokissa rapeiksi yhdessä kalan kanssa. Kalawokkiin sopii kaikki kiinteä kotimainen kala.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2sipulia
-
1punainen paprika
-
½kiinankaali
-
2omenaa
-
200 gparsakaalia
-
2 rklöljyä
-
600 gkalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
-
1 dlmakeaa soijakastiketta
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
tuoretta basilikaa tai kirveliä
Valmistusohje
1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Vinkki
- Keitä wokin kaveriksi täysjyvänuudelia, ohrasuurimoita tai aterianjyviä.
- Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
- Kurkkaa myös Sydänmerkin muut maukkaat wokkireseptit täältä.
Valmistusohje
1.
Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2.
Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3.
Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4.
Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Vinkki
- Keitä wokin kaveriksi täysjyvänuudelia, ohrasuurimoita tai aterianjyviä.
- Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
- Kurkkaa myös Sydänmerkin muut maukkaat wokkireseptit täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g