Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

400 g
perunaa
2
porkkanaa
150 g
palsternakkaa
2
lehtisellerinvartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
½
punainen chili
400 g
vaaleaa kalaa (esim. sei)
2 tl
soijakastiketta
ripaus
rouhittua mustapippuria
1 rkl
öljyä
1 tl
seesamiöljyä
7 dl
vettä
1 tl
suolaa
150 g
vihreitä papuja
1 dl
limetin tai sitruunan mehua
20 lehteä
tuoretta sitruunamelissaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
M Maidoton

Kalakeitto thaityyliin

Inkivääri, chili, lime ja seesamiöljy vauhdittavat sinut tämän kalakeiton myötä makumatkalle Aasiaan.

Inkivääri, chili, lime ja seesamiöljy vauhdittavat sinut tämän kalakeiton myötä makumatkalle Aasiaan.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
perunaa
2
porkkanaa
150 g
palsternakkaa
2
lehtisellerinvartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 cm pala
tuoretta inkivääriä
½
punainen chili
400 g
vaaleaa kalaa (esim. sei)
2 tl
soijakastiketta
ripaus
rouhittua mustapippuria
1 rkl
öljyä
1 tl
seesamiöljyä
7 dl
vettä
1 tl
suolaa
150 g
vihreitä papuja
1 dl
limetin tai sitruunan mehua
20 lehteä
tuoretta sitruunamelissaa

Valmistusohje

1.
Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Hienonna sipulit ja inkivääri. Viipaloi chili ja leikkaa muut kasvikset tikuiksi.
2.
Viipaloi kala ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.
3.
Kuullota sipulit, inkivääri ja chili kattilassa öljyssä, lisää paloiteltu kala. Kypsennä kalapalat kevyesti ja siirrä lautaselle odottamaan.
4.
Lisää pataan vesi, suola, juurekset ja peruna ja kypsennä 5-10 minuuttia. Lisää selleripalat ja pavut ja jatka keittämistä muutama minuutti.
5.
Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kalapalat, limetti- tai sitruunamehu sekä silputtu sitruunamelissa. Kiehauta.

Vinkki

  • Kalan voi kypsentää myös liemessä: lisää palat keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä. Kala kypsyy parissa minuutissa ja imee liemestä maukasta makua itseensä.
  • Kalasopan kaverina maistuu itse tehty leipä.
  • Sydänmerkillä on monta kalakeittoreseptiä, löydät ne täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g