
Ainekset
-
300-400 gpakastekalaa (esim. sei tai lohi)
-
1sipuli
-
500 gperunaa
-
2-3 (200 g)porkkanaa
-
5 dlvettä
-
6kokonaista maustepippuria
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
3 dlkevytmaitoa
-
tilliä
Valmistusohje
1. Ota kala sulamaan.
2. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
3. Laita kasvikset 3 litran kokoiseen kattilaan. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia 15 - 20 minuuttia eli lähes kypsiksi.
4. Pilko kohmeinen kala noin 1,5 cm kuutioiksi. Lisää kalapalat ja maito kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta tuoreella (n. 1 dl) tai kuivatulla (1 rkl) tillillä.
Vinkki
Pakastekasvikset nopeuttavat keiton valmistusta. Hyödynnä vaikkapa sipuli- ja porkkanakuutioita. Myös perunaa ja keittojuureksia sisältävä pakastetuote on erinomainen arjen helpottaja.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kalakeitto pakastekalasta
Pakastealtaalla kalaonni on aina myötä eikä ruodoistakaan tarvitse huolehtia.
Pakastealtaalla kalaonni on aina myötä eikä ruodoistakaan tarvitse huolehtia.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300-400 gpakastekalaa (esim. sei tai lohi)
-
1sipuli
-
500 gperunaa
-
2-3 (200 g)porkkanaa
-
5 dlvettä
-
6kokonaista maustepippuria
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
3 dlkevytmaitoa
-
tilliä
Valmistusohje
1. Ota kala sulamaan.
2. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
3. Laita kasvikset 3 litran kokoiseen kattilaan. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia 15 - 20 minuuttia eli lähes kypsiksi.
4. Pilko kohmeinen kala noin 1,5 cm kuutioiksi. Lisää kalapalat ja maito kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta tuoreella (n. 1 dl) tai kuivatulla (1 rkl) tillillä.
Vinkki
Pakastekasvikset nopeuttavat keiton valmistusta. Hyödynnä vaikkapa sipuli- ja porkkanakuutioita. Myös perunaa ja keittojuureksia sisältävä pakastetuote on erinomainen arjen helpottaja.
Valmistusohje
1.
Ota kala sulamaan.
2.
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
3.
Laita kasvikset 3 litran kokoiseen kattilaan. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia 15 - 20 minuuttia eli lähes kypsiksi.
4.
Pilko kohmeinen kala noin 1,5 cm kuutioiksi. Lisää kalapalat ja maito kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta tuoreella (n. 1 dl) tai kuivatulla (1 rkl) tillillä.
Vinkki
Pakastekasvikset nopeuttavat keiton valmistusta. Hyödynnä vaikkapa sipuli- ja porkkanakuutioita. Myös perunaa ja keittojuureksia sisältävä pakastetuote on erinomainen arjen helpottaja.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g