Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

300-400 g
pakastekalaa (esim. sei tai lohi)
1
sipuli
500 g
perunaa
2-3 (200 g)
porkkanaa
5 dl
vettä
6
kokonaista maustepippuria
1 - 1 ½ tl
suolaa
3 dl
kevytmaitoa
tilliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Kalakeitto pakastekalasta

Pakastealtaalla kalaonni on aina myötä eikä ruodoistakaan tarvitse huolehtia.

Pakastealtaalla kalaonni on aina myötä eikä ruodoistakaan tarvitse huolehtia.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300-400 g
pakastekalaa (esim. sei tai lohi)
1
sipuli
500 g
perunaa
2-3 (200 g)
porkkanaa
5 dl
vettä
6
kokonaista maustepippuria
1 - 1 ½ tl
suolaa
3 dl
kevytmaitoa
tilliä

Valmistusohje

1.
Ota kala sulamaan.
2.
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli.
3.
Laita kasvikset 3 litran kokoiseen kattilaan. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kasviksia 15 - 20 minuuttia eli lähes kypsiksi.
4.
Pilko kohmeinen kala noin 1,5 cm kuutioiksi. Lisää kalapalat ja maito kattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta tuoreella (n. 1 dl) tai kuivatulla (1 rkl) tillillä.

Vinkki

Pakastekasvikset nopeuttavat keiton valmistusta. Hyödynnä vaikkapa sipuli- ja porkkanakuutioita. Myös perunaa ja keittojuureksia sisältävä pakastetuote on erinomainen arjen helpottaja.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
45 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g