Ainekset
- Lehtikaalisipsit
-
100 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Lehtikaali-fetavohvelit
-
2munaa
-
4 dlmaitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
50 grasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60 %)
-
100 glehtikaalia
-
100 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa max 8%)
- Paistamiseen
-
4 rklrasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60%)
- Karpalo-jogurttikastike
-
1valkosipulin kynsi
-
2 oksaatuoretta lehtipersiljaa
-
1 dlkarpaloita
-
3 dlturkkilaista jogurttia (rasvaa max 6%)
-
1 rklsitruunanmehua
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
Lehikaalisipsit
1. Revi lehtikaaleista ruodit irti ja revi lehdet käsin paloiksi. Sekoita öljy käsin lehtien joukkoon. Levitä lehtikaalit leivinpaperille uunipellille ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paista lehtikaalisipsejä 150 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Varo kuitenkin lehtien palamista. Anna lehtien jäähtyä.
Juustoiset lehikaalivohvelit
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa maito sekaan. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola sekä (sulatettu) margariini.
2. Revi lehtikaaleista ruodit irti ja hienonna lehtikaalin lehdet. Lisää taikinan joukkoon. Halutessasi voit soseuttaa taikinaa hieman sauvasekoittimella. Lisää lopuksi sekaan murusteltu fetajuusto. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa karpalo-jogurttikastike.
3. Paista turvonneesta taikinasta vohveleita vohveliraudalla. KÄytä paistamisessa tarvittaessa apuna rasvaa.
Karpalo-jogurttikastike
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös persilja. Rouhi karpaloita hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Juustoiset lehtikaalivohvelit
Juustoiset vohvelit kirpakalla karpalo-jogurttikastikkeella ja rapeilla lehtikaalilastuilla täyttää vaativammankin herkkusuun vaatimukset. Vohveliateria sopii niin brunssille kuin iltapalaksi, myös vieraiden kestitsemiseen.
Juustoiset vohvelit kirpakalla karpalo-jogurttikastikkeella ja rapeilla lehtikaalilastuilla täyttää vaativammankin herkkusuun vaatimukset. Vohveliateria sopii niin brunssille kuin iltapalaksi, myös vieraiden kestitsemiseen.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Lehtikaalisipsit
-
100 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Lehtikaali-fetavohvelit
-
2munaa
-
4 dlmaitoa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
50 grasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60 %)
-
100 glehtikaalia
-
100 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa max 8%)
- Paistamiseen
-
4 rklrasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60%)
- Karpalo-jogurttikastike
-
1valkosipulin kynsi
-
2 oksaatuoretta lehtipersiljaa
-
1 dlkarpaloita
-
3 dlturkkilaista jogurttia (rasvaa max 6%)
-
1 rklsitruunanmehua
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
Lehikaalisipsit
1. Revi lehtikaaleista ruodit irti ja revi lehdet käsin paloiksi. Sekoita öljy käsin lehtien joukkoon. Levitä lehtikaalit leivinpaperille uunipellille ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Paista lehtikaalisipsejä 150 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Varo kuitenkin lehtien palamista. Anna lehtien jäähtyä.
Juustoiset lehikaalivohvelit
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa maito sekaan. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola sekä (sulatettu) margariini.
2. Revi lehtikaaleista ruodit irti ja hienonna lehtikaalin lehdet. Lisää taikinan joukkoon. Halutessasi voit soseuttaa taikinaa hieman sauvasekoittimella. Lisää lopuksi sekaan murusteltu fetajuusto. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa karpalo-jogurttikastike.
3. Paista turvonneesta taikinasta vohveleita vohveliraudalla. KÄytä paistamisessa tarvittaessa apuna rasvaa.
Karpalo-jogurttikastike
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös persilja. Rouhi karpaloita hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Valmistusohje
Lehikaalisipsit
1.
Revi lehtikaaleista ruodit irti ja revi lehdet käsin paloiksi. Sekoita öljy käsin lehtien joukkoon. Levitä lehtikaalit leivinpaperille uunipellille ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2.
Paista lehtikaalisipsejä 150 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Varo kuitenkin lehtien palamista. Anna lehtien jäähtyä.
Juustoiset lehikaalivohvelit
1.
Riko munat kulhoon ja vatkaa maito sekaan. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola sekä (sulatettu) margariini.
2.
Revi lehtikaaleista ruodit irti ja hienonna lehtikaalin lehdet. Lisää taikinan joukkoon. Halutessasi voit soseuttaa taikinaa hieman sauvasekoittimella. Lisää lopuksi sekaan murusteltu fetajuusto. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa karpalo-jogurttikastike.
3.
Paista turvonneesta taikinasta vohveleita vohveliraudalla. KÄytä paistamisessa tarvittaessa apuna rasvaa.
Karpalo-jogurttikastike
1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös persilja. Rouhi karpaloita hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g