Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Lehtikaalisipsit
100 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria
Lehtikaali-fetavohvelit
2
munaa
4 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
50 g
rasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60 %)
100 g
lehtikaalia
100 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa max 8%)
Paistamiseen
4 rkl
rasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60%)
Karpalo-jogurttikastike
1
valkosipulin kynsi
2 oksaa
tuoretta lehtipersiljaa
1 dl
karpaloita
3 dl
turkkilaista jogurttia (rasvaa max 6%)
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Juustoiset lehtikaalivohvelit

Juustoiset vohvelit kirpakalla karpalo-jogurttikastikkeella ja rapeilla lehtikaalilastuilla täyttää vaativammankin herkkusuun vaatimukset. Vohveliateria sopii niin brunssille kuin iltapalaksi, myös vieraiden kestitsemiseen.

Juustoiset vohvelit kirpakalla karpalo-jogurttikastikkeella ja rapeilla lehtikaalilastuilla täyttää vaativammankin herkkusuun vaatimukset. Vohveliateria sopii niin brunssille kuin iltapalaksi, myös vieraiden kestitsemiseen.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Lehtikaalisipsit
100 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
ripaus
rouhittua mustapippuria
Lehtikaali-fetavohvelit
2
munaa
4 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
50 g
rasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60 %)
100 g
lehtikaalia
100 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa max 8%)
Paistamiseen
4 rkl
rasiamargariinia tai pullorasvaa (rasvaa vähintään 60%)
Karpalo-jogurttikastike
1
valkosipulin kynsi
2 oksaa
tuoretta lehtipersiljaa
1 dl
karpaloita
3 dl
turkkilaista jogurttia (rasvaa max 6%)
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus
suolaa

Valmistusohje

Lehikaalisipsit
1.
Revi lehtikaaleista ruodit irti ja revi lehdet käsin paloiksi. Sekoita öljy käsin lehtien joukkoon. Levitä lehtikaalit leivinpaperille uunipellille ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2.
Paista lehtikaalisipsejä 150 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Varo kuitenkin lehtien palamista. Anna lehtien jäähtyä.
Juustoiset lehikaalivohvelit
1.
Riko munat kulhoon ja vatkaa maito sekaan. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola sekä (sulatettu) margariini.
2.
Revi lehtikaaleista ruodit irti ja hienonna lehtikaalin lehdet. Lisää taikinan joukkoon. Halutessasi voit soseuttaa taikinaa hieman sauvasekoittimella. Lisää lopuksi sekaan murusteltu fetajuusto. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa karpalo-jogurttikastike.
3.
Paista turvonneesta taikinasta vohveleita vohveliraudalla. KÄytä paistamisessa tarvittaessa apuna rasvaa.
Karpalo-jogurttikastike
1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös persilja. Rouhi karpaloita hieman veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä