Ainekset
-
900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gtuorejuustoa (esim. pippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää tuorejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki
- Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Juustoinen kukkakaalikeitto
Keitto saa makua kukkakaalista ja kesäkurpitsasta ja samettista pehmeyttä tuorejuustosta.
Keitto saa makua kukkakaalista ja kesäkurpitsasta ja samettista pehmeyttä tuorejuustosta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
500 gkesäkurpitsaa
-
1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gtuorejuustoa (esim. pippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää tuorejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki
- Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Valmistusohje
1.
Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2.
Lisää tuorejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.
Vinkki
- Keitto on helppo ottaa mukaan termarissa, kupponen kuumaa kasviskeittoa lämmittää mukavasti esimerkiksi retkellä.
Muunnos
- Korvaa tuorejuusto esimerkiksi kerman tapaisella kauravalmisteella.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g