Ainekset
-
1 pkt (500 g)juuressosetta, esim. porkkana
-
2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkaura-, ruis- tai spelttijauhoja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
Valmistusohje
1. Sekoita kasvissose, öljy ja suola.
2. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.
3. Ota taikinasta lusikalla 12 kokkaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele kokkareet jauhojen avulla n. 1 cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Voit käyttää juuressoseen ohella tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa. Koska keitto on usein sosetta juoksevampaa, lisää tarvittaessa jauhoja. Sopiva määrä riippuu keiton koostumuksesta, mutta lienee 1-2 dl. Koska keitto sisältää suolaa, käytä myös suolaa ohjetta varovaisemmin (n. ½ tl) tai jätä suola kokonaan pois.
- Kokeile myös helppoja perunarieskoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Juuresrieskat
Valmiista juuressoseesta pyöräytät tuossa tuokiossa herkulliset ja mehevät leipäset. Kasvissoseita vaihtamalla juuresrieskat muuntautuvat uudenvärisiksi ja -makuisiksi.
Valmiista juuressoseesta pyöräytät tuossa tuokiossa herkulliset ja mehevät leipäset. Kasvissoseita vaihtamalla juuresrieskat muuntautuvat uudenvärisiksi ja -makuisiksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 pkt (500 g)juuressosetta, esim. porkkana
-
2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkaura-, ruis- tai spelttijauhoja
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
Valmistusohje
1. Sekoita kasvissose, öljy ja suola.
2. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.
3. Ota taikinasta lusikalla 12 kokkaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele kokkareet jauhojen avulla n. 1 cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Voit käyttää juuressoseen ohella tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa. Koska keitto on usein sosetta juoksevampaa, lisää tarvittaessa jauhoja. Sopiva määrä riippuu keiton koostumuksesta, mutta lienee 1-2 dl. Koska keitto sisältää suolaa, käytä myös suolaa ohjetta varovaisemmin (n. ½ tl) tai jätä suola kokonaan pois.
- Kokeile myös helppoja perunarieskoja
Valmistusohje
1.
Sekoita kasvissose, öljy ja suola.
2.
Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi.
3.
Ota taikinasta lusikalla 12 kokkaretta uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele kokkareet jauhojen avulla n. 1 cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla.
4.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Voit käyttää juuressoseen ohella tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa. Koska keitto on usein sosetta juoksevampaa, lisää tarvittaessa jauhoja. Sopiva määrä riippuu keiton koostumuksesta, mutta lienee 1-2 dl. Koska keitto sisältää suolaa, käytä myös suolaa ohjetta varovaisemmin (n. ½ tl) tai jätä suola kokonaan pois.
- Kokeile myös helppoja perunarieskoja
Muunnos
Saat rieskoista gluteenittomia, kun valitset jauhot ja kaurahiutaleet gluteenittomina.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g