Ainekset
-
3 dlkaurajauhoja
-
¼ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
1 dlvettä
-
2 rklöljyä
- Täyte
-
300 gjuureksia
-
1 rklöljyä
-
1 tltimjamia
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
100 gtuorejuustoa
- Koristeeksi
-
tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Lisää viipaleiden joukkoon öljy ja mausteet.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä tuorejuusto pohjalevylle, mutta jätä reunoista noin 3-4 cm kaistale juustotta.
4. Asettele juuresviipaleet juuston päälle. Taita taikinan reunat keskelle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes pohjataikina on saanut vähän väriä ja juurekset ovat pehmentyneet. Tarjoa juuresgalette hieman jäähtyneenä.
Vinkki
- Gluteenittomista kaurajauhoista leipoen juuresgalette sopii myös keliaakikoille tai muille gluteenia välttäville. Jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä, voi kaurajauhot tehdä tavallisista kaurahiutaleista (3 dl) esimerkiksi sauvasekoittimella jauhamalla.
- Katso muita gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, suklaakakkua mangosalsalla sekä macaroneja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Juuresgalette
Juuresgaletessa on rapea kaurainen pohja. Kasviksia ja tuorejuustoa vaihtamalla galette muuntautuu aina uudenmakuiseksi suolaiseksi piirakaksi.
Juuresgaletessa on rapea kaurainen pohja. Kasviksia ja tuorejuustoa vaihtamalla galette muuntautuu aina uudenmakuiseksi suolaiseksi piirakaksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 dlkaurajauhoja
-
¼ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
1 dlvettä
-
2 rklöljyä
- Täyte
-
300 gjuureksia
-
1 rklöljyä
-
1 tltimjamia
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
100 gtuorejuustoa
- Koristeeksi
-
tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Lisää viipaleiden joukkoon öljy ja mausteet.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä tuorejuusto pohjalevylle, mutta jätä reunoista noin 3-4 cm kaistale juustotta.
4. Asettele juuresviipaleet juuston päälle. Taita taikinan reunat keskelle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes pohjataikina on saanut vähän väriä ja juurekset ovat pehmentyneet. Tarjoa juuresgalette hieman jäähtyneenä.
Vinkki
- Gluteenittomista kaurajauhoista leipoen juuresgalette sopii myös keliaakikoille tai muille gluteenia välttäville. Jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä, voi kaurajauhot tehdä tavallisista kaurahiutaleista (3 dl) esimerkiksi sauvasekoittimella jauhamalla.
- Katso muita gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, suklaakakkua mangosalsalla sekä macaroneja
Valmistusohje
1.
Sekoita kuivat ainekset. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2.
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi (1-2 mm:n) viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Lisää viipaleiden joukkoon öljy ja mausteet.
3.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (⌀ 30 cm). Levitä tuorejuusto pohjalevylle, mutta jätä reunoista noin 3-4 cm kaistale juustotta.
4.
Asettele juuresviipaleet juuston päälle. Taita taikinan reunat keskelle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes pohjataikina on saanut vähän väriä ja juurekset ovat pehmentyneet. Tarjoa juuresgalette hieman jäähtyneenä.
Vinkki
- Gluteenittomista kaurajauhoista leipoen juuresgalette sopii myös keliaakikoille tai muille gluteenia välttäville. Jos gluteenittomuus ei ole välttämätöntä, voi kaurajauhot tehdä tavallisista kaurahiutaleista (3 dl) esimerkiksi sauvasekoittimella jauhamalla.
- Katso muita gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, suklaakakkua mangosalsalla sekä macaroneja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g