Ainekset
-
1 ½ dltummaa puuroriisiä
-
2 dlvettä
-
1 lkaurajuomaa
-
1kanelitanko
-
1tähtianis
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ - 1 tlsuolaa
- Päälle:
-
1 ½ dlpähkinöitä
- Puolukkakiisseli
-
1 ½ dlpuolukoita
-
3 dlvettä
-
¾ dlsokeria
- suurus:
-
1 dlvettä
-
2 tlperunajauhoja
Valmistusohje
1. Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3. Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4. Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5. Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla
Vinkki
- Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.
- Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
- Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Joulupuuro
Maistuisiko lempeä riisipuuro tähtianiksella, kanelilla, vaniljalla vai kaikilla mausteilla? Kauramaidolla joulupuuro valmistuu vegaanityyliin. Rouskuvat pähkinät ja raikas puolukkakiisseli viimeistelevät ihanan aterian täydelliseksi päivän aloittajaksi tai päättäjäksi.
Maistuisiko lempeä riisipuuro tähtianiksella, kanelilla, vaniljalla vai kaikilla mausteilla? Kauramaidolla joulupuuro valmistuu vegaanityyliin. Rouskuvat pähkinät ja raikas puolukkakiisseli viimeistelevät ihanan aterian täydelliseksi päivän aloittajaksi tai päättäjäksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 ½ dltummaa puuroriisiä
-
2 dlvettä
-
1 lkaurajuomaa
-
1kanelitanko
-
1tähtianis
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ - 1 tlsuolaa
- Päälle:
-
1 ½ dlpähkinöitä
- Puolukkakiisseli
-
1 ½ dlpuolukoita
-
3 dlvettä
-
¾ dlsokeria
- suurus:
-
1 dlvettä
-
2 tlperunajauhoja
Valmistusohje
1. Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3. Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4. Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5. Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla
Vinkki
- Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.
- Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
- Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?
Valmistusohje
1.
Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3.
Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4.
Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5.
Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla
Vinkki
- Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.
- Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
- Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g