Ainekset
- Pohja
-
3munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 dlperunajauhoja
-
3 rklkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte ja kuorrutus
-
2 dlkuohukermaa
-
500 gmaitorahkaa
-
3-5 rklsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
(2-3 rklrommia tai mantelilikööriä)
-
(1-2 rklvaniljakreemijauhetta)
-
300 gkirsikkahilloa
- Pinnalle
-
1 rklkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
2. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille. Tee pohjan jäähtyessä täyte.
3. Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen rahka. Mausta sokereilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Jos täyte on liian löysää, voit jämäköittää sitä vaniljakreemijauheella.
4. Levitä torttupohjalle kirsikkahilloa ja ohut kerros kerma-rahkaa. Kääri rullalle.
5. Levitä loppu kermaseos kakun päälle ja tee siihen kaarnamaista kuviointia haarukalla.
6. Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Vinkki
- Jos haluat halkoon haaroja, leikkaa rullan päästä noin 8 cm pala ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi rullan kummallekin puolelle.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Jouluhalko
Perinteinen ranskalainen jouluhalko sopii myös suomalaiseen joulupöytään. Kaarnamainen kuviointi tuo näyttävyyttä, oksat muotoilet kääretortturullan päädyistä.
Perinteinen ranskalainen jouluhalko sopii myös suomalaiseen joulupöytään. Kaarnamainen kuviointi tuo näyttävyyttä, oksat muotoilet kääretortturullan päädyistä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 dlperunajauhoja
-
3 rklkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte ja kuorrutus
-
2 dlkuohukermaa
-
500 gmaitorahkaa
-
3-5 rklsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
(2-3 rklrommia tai mantelilikööriä)
-
(1-2 rklvaniljakreemijauhetta)
-
300 gkirsikkahilloa
- Pinnalle
-
1 rklkaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
2. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille. Tee pohjan jäähtyessä täyte.
3. Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen rahka. Mausta sokereilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Jos täyte on liian löysää, voit jämäköittää sitä vaniljakreemijauheella.
4. Levitä torttupohjalle kirsikkahilloa ja ohut kerros kerma-rahkaa. Kääri rullalle.
5. Levitä loppu kermaseos kakun päälle ja tee siihen kaarnamaista kuviointia haarukalla.
6. Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Vinkki
- Jos haluat halkoon haaroja, leikkaa rullan päästä noin 8 cm pala ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi rullan kummallekin puolelle.
Valmistusohje
1.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
2.
Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille. Tee pohjan jäähtyessä täyte.
3.
Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen rahka. Mausta sokereilla ja halutessasi tilkalla alkoholia. Jos täyte on liian löysää, voit jämäköittää sitä vaniljakreemijauheella.
4.
Levitä torttupohjalle kirsikkahilloa ja ohut kerros kerma-rahkaa. Kääri rullalle.
5.
Levitä loppu kermaseos kakun päälle ja tee siihen kaarnamaista kuviointia haarukalla.
6.
Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Vinkki
- Jos haluat halkoon haaroja, leikkaa rullan päästä noin 8 cm pala ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi rullan kummallekin puolelle.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.1 g
Hiilihydraatteja
27 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g