Ainekset
- Pohja
-
150 gkaurakeksejä
-
¾ dlpullomargariinia
-
1 tlkanelia
- Täyte
-
5liivatelehteä
-
2 dlvispikermaa
-
½ - 1 dlsokeria
-
½ lvaniljajogurttia
-
1appelsiini
-
1 tljauhettua inkivääriä
-
2 rklappelsiininmehua
- Persimonhilloke
-
4 (800 g)persimonia
-
½ dlappelsiinin mehua
-
¾ dlsokeria
-
1kanelitanko
-
1tähtianis
Valmistusohje
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita joukkoon rasva ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeria ½ dl ja vatkaa vielä hetki. Lisää jogurtti sekoittaen. Mausta seos 1 appelsiinin kuoriraasteella ja inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ½ dl
4. Purista appelsiinista mehu, osa käytetään täytteeseen, osa hillokkeeseen. Kuumenna 2 rkl appelsiininmehua kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5. Valmista sillä aikaa kakun kanssa tarjottava persimonhilloke. Pese ja kuutioi persimonit. Voit halutessasi kuoria ne ensin. Laita persimonit kattilaan yhdessä appelsiininmehun, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä sekoittaen 5 – 8 minuuttia riippuen persimonien kypsyydestä. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko ja tähtianis.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Jogurttikakku persimonhillokkeella
Jogurttikakku tuo valoa juhlaan kuin juhlaan. Raikas, appelsiinilla maustettu jogurttikakku on tehty rapeaan keksipohjaan ja se tarjotaan mausteisen persimonihillokkeen kera.
Jogurttikakku tuo valoa juhlaan kuin juhlaan. Raikas, appelsiinilla maustettu jogurttikakku on tehty rapeaan keksipohjaan ja se tarjotaan mausteisen persimonihillokkeen kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
150 gkaurakeksejä
-
¾ dlpullomargariinia
-
1 tlkanelia
- Täyte
-
5liivatelehteä
-
2 dlvispikermaa
-
½ - 1 dlsokeria
-
½ lvaniljajogurttia
-
1appelsiini
-
1 tljauhettua inkivääriä
-
2 rklappelsiininmehua
- Persimonhilloke
-
4 (800 g)persimonia
-
½ dlappelsiinin mehua
-
¾ dlsokeria
-
1kanelitanko
-
1tähtianis
Valmistusohje
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita joukkoon rasva ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeria ½ dl ja vatkaa vielä hetki. Lisää jogurtti sekoittaen. Mausta seos 1 appelsiinin kuoriraasteella ja inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ½ dl
4. Purista appelsiinista mehu, osa käytetään täytteeseen, osa hillokkeeseen. Kuumenna 2 rkl appelsiininmehua kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5. Valmista sillä aikaa kakun kanssa tarjottava persimonhilloke. Pese ja kuutioi persimonit. Voit halutessasi kuoria ne ensin. Laita persimonit kattilaan yhdessä appelsiininmehun, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä sekoittaen 5 – 8 minuuttia riippuen persimonien kypsyydestä. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko ja tähtianis.
Valmistusohje
1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita joukkoon rasva ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle.
2.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeria ½ dl ja vatkaa vielä hetki. Lisää jogurtti sekoittaen. Mausta seos 1 appelsiinin kuoriraasteella ja inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ½ dl
4.
Purista appelsiinista mehu, osa käytetään täytteeseen, osa hillokkeeseen. Kuumenna 2 rkl appelsiininmehua kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5.
Valmista sillä aikaa kakun kanssa tarjottava persimonhilloke. Pese ja kuutioi persimonit. Voit halutessasi kuoria ne ensin. Laita persimonit kattilaan yhdessä appelsiininmehun, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä sekoittaen 5 – 8 minuuttia riippuen persimonien kypsyydestä. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko ja tähtianis.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g