Ainekset
-
500 gperunoita
-
1sipuli
-
200 gsavoijin- eli kurttukaalia
-
800 gkeittojuureksia (pakaste)
-
1 lvettä
-
2liemikuutiota
-
10kokonaista maustepippuria
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
1 dlsilputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2. Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Vinkki
- Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka. Savoijinkaalin sijaan voit silputa keittoon kiinankaalia.
- Koita vaihtelun nimissä myös kultaista jauheliha-pastakeittoa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Jauhelihakeitto
Perinteinen jauhelihakeitto on saanut vierailijaksi palan kurttu- eli savoijinkaalia, mutta soppa on mainion makuista ilmankin.
Perinteinen jauhelihakeitto on saanut vierailijaksi palan kurttu- eli savoijinkaalia, mutta soppa on mainion makuista ilmankin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gperunoita
-
1sipuli
-
200 gsavoijin- eli kurttukaalia
-
800 gkeittojuureksia (pakaste)
-
1 lvettä
-
2liemikuutiota
-
10kokonaista maustepippuria
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
1 dlsilputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2. Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Vinkki
- Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka. Savoijinkaalin sijaan voit silputa keittoon kiinankaalia.
- Koita vaihtelun nimissä myös kultaista jauheliha-pastakeittoa.
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2.
Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.
Vinkki
- Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka. Savoijinkaalin sijaan voit silputa keittoon kiinankaalia.
- Koita vaihtelun nimissä myös kultaista jauheliha-pastakeittoa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g