Ainekset
-
200 gtuoreita tai pakastettuja sieniä
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
3 rklvehnäjauhoja
-
6 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippua
Valmistusohje
1. Puhdista mullat ja muut roskat sienistä huuhtomalla ja tarvittaessa pyyhkimällä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, kasvirasvapohjainen kerma, soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta lopuksi halutessasi vielä kirvelillä.
Vinkki
- Tarjoiltavaksi ruoka sopii parhaiten haluamasi pastan kanssa.
- Kirveli on oivallinen sieniruokien mauste. Lisää sitä halutessasi 1 rkl kuivattuna tai ½ dl tuoreena silppuna.
- Jos kaipaat muita sienireseptejä, kokeile esimerkiksi herkullista sieni-gnocchipannua.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Jauheliha-sienikastike
Saat jauhelihakastikkeeseen metsäistä makua sienistä, joko itse poimituista tai kaupasta ostetuista.
Saat jauhelihakastikkeeseen metsäistä makua sienistä, joko itse poimituista tai kaupasta ostetuista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 gtuoreita tai pakastettuja sieniä
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
3 rklvehnäjauhoja
-
6 dlvettä
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
2 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippua
Valmistusohje
1. Puhdista mullat ja muut roskat sienistä huuhtomalla ja tarvittaessa pyyhkimällä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, kasvirasvapohjainen kerma, soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Mausta lopuksi halutessasi vielä kirvelillä.
Vinkki
- Tarjoiltavaksi ruoka sopii parhaiten haluamasi pastan kanssa.
- Kirveli on oivallinen sieniruokien mauste. Lisää sitä halutessasi 1 rkl kuivattuna tai ½ dl tuoreena silppuna.
- Jos kaipaat muita sienireseptejä, kokeile esimerkiksi herkullista sieni-gnocchipannua.
Valmistusohje
1.
Puhdista mullat ja muut roskat sienistä huuhtomalla ja tarvittaessa pyyhkimällä pullasudilla. Pilko sienet ja sipulit. Kuullota kasviksia ja öljyä kevyesti paistinpannussa tai kasarissa. Lisää liha ja ruskista.
2.
Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi, kasvirasvapohjainen kerma, soijakastike ja mausteet ja hauduta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3.
Mausta lopuksi halutessasi vielä kirvelillä.
Vinkki
- Tarjoiltavaksi ruoka sopii parhaiten haluamasi pastan kanssa.
- Kirveli on oivallinen sieniruokien mauste. Lisää sitä halutessasi 1 rkl kuivattuna tai ½ dl tuoreena silppuna.
- Jos kaipaat muita sienireseptejä, kokeile esimerkiksi herkullista sieni-gnocchipannua.
Muunnos
- Saat kastikkeesta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia jauhoja ja soijakastiketta.
- Saat kastikkeesta vegaanisen korvaamalla jauhelihan esimerkiksi soijarouheella, härkiksellä tai nyhtökauralla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g