Kuva: Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain

Ainekset

200 g
puolukoita
4 rkl
sokeria
250 g
maitorahkaa
2
valkuaista
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Jäinen puolukkakohokas

Nämä kuohkeat ja raikkaat puolukkakohokkaat eivät käy uunissa vaan pakastimessa.

Nämä kuohkeat ja raikkaat puolukkakohokkaat eivät käy uunissa vaan pakastimessa.

Kuva: Sydämeni keittiössä, Kustannusosakeyhtiö Avain

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
puolukoita
4 rkl
sokeria
250 g
maitorahkaa
2
valkuaista

Valmistusohje

1.
Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka.
2.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3.
Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykeseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4.
Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.

Vinkki

Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g