Ainekset
-
200 gpuolukoita
-
4 rklsokeria
-
250 gmaitorahkaa
-
2valkuaista
Valmistusohje
1. Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykeseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4. Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.
Vinkki
Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Jäinen puolukkakohokas
Nämä kuohkeat ja raikkaat puolukkakohokkaat eivät käy uunissa vaan pakastimessa.
Nämä kuohkeat ja raikkaat puolukkakohokkaat eivät käy uunissa vaan pakastimessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 gpuolukoita
-
4 rklsokeria
-
250 gmaitorahkaa
-
2valkuaista
Valmistusohje
1. Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3. Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykeseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4. Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.
Vinkki
Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.
Valmistusohje
1.
Sulata ja soseuta puolukat. Mausta sokerilla ja lisää rahka.
2.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.
3.
Vuoraa pienten annosvuokien tai kahvikuppien reunus leivinpaperikaistaleella niin, että leivinpaperikaulus yltää astian yläreunan yli 2-3 cm. Kaada puolukkaseosta vuokiin niin, että massa yltää hieman astian yläreunan yli. Leivinpaperikaulus pitää jäädykeseoksen astiassaan. Anna jäähtyä pakastimessa yön yli.
4.
Nosta annokset sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä, kun kohokkaat ovat hieman sulaneet.
Vinkki
Voit halutessasi tehdä kohokkaan myös isoon astiaan ja kumota tarjolle jäädykkeen tapaan.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g