
Ainekset
-
4valkosipulin kynttä
-
3 cm palainkivääriä
-
3 tlgaram masalaa
-
2 tlkorianterin siemeniä
-
2 tljuustokuminan siemeniä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlchiliä
-
1 rklöljyä
-
600 glampaan tai karitsan paahtopaistia
-
2sipulia
-
400 gtomaattimurskaa
-
100 gkevyt tuorejuustoa
-
2 dlvettä
- Viimeistelyyn
-
½ ruukkutuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna kuivamausteet huhmareessa.
2. Paahda mausteita hetki padassa öljyssä. Lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä viipaloitu sipuli. Pyörittele, kunnes liha on ruskistunut.
3. Lisää pataan tomaattimurska ja tuorejuusto. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele ruoka korianterisilpulla.
Vinkki
- Tarjoa padan lisäkkeenä Linssidahlia ja jogurttikastike raitaa sekä täysjyväistä viljalisäkettä.
- Vaalean lihan ystävä valmistaa padan broilerista tai kalkkunasta. Kasvisversio puolestaan syntyy vaikkapa Quorn-kuutioista.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Intialainen lammaspata
Karitsan paahtopaistista valmistat nopean ja mausteisen intialaistyylisen lammaspadan isommallekin porukalle.
Karitsan paahtopaistista valmistat nopean ja mausteisen intialaistyylisen lammaspadan isommallekin porukalle.
Kuva: Sydänmerkki/ Elina HImanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4valkosipulin kynttä
-
3 cm palainkivääriä
-
3 tlgaram masalaa
-
2 tlkorianterin siemeniä
-
2 tljuustokuminan siemeniä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlkurkumaa
-
1 tlchiliä
-
1 rklöljyä
-
600 glampaan tai karitsan paahtopaistia
-
2sipulia
-
400 gtomaattimurskaa
-
100 gkevyt tuorejuustoa
-
2 dlvettä
- Viimeistelyyn
-
½ ruukkutuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna kuivamausteet huhmareessa.
2. Paahda mausteita hetki padassa öljyssä. Lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä viipaloitu sipuli. Pyörittele, kunnes liha on ruskistunut.
3. Lisää pataan tomaattimurska ja tuorejuusto. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele ruoka korianterisilpulla.
Vinkki
- Tarjoa padan lisäkkeenä Linssidahlia ja jogurttikastike raitaa sekä täysjyväistä viljalisäkettä.
- Vaalean lihan ystävä valmistaa padan broilerista tai kalkkunasta. Kasvisversio puolestaan syntyy vaikkapa Quorn-kuutioista.
Valmistusohje
1.
Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna kuivamausteet huhmareessa.
2.
Paahda mausteita hetki padassa öljyssä. Lisää mukaan valkosipuli, inkivääri ja kuutioitu lammas sekä viipaloitu sipuli. Pyörittele, kunnes liha on ruskistunut.
3.
Lisää pataan tomaattimurska ja tuorejuusto. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä ja kaada pataan. Anna hautua noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. Viimeistele ruoka korianterisilpulla.
Vinkki
- Tarjoa padan lisäkkeenä Linssidahlia ja jogurttikastike raitaa sekä täysjyväistä viljalisäkettä.
- Vaalean lihan ystävä valmistaa padan broilerista tai kalkkunasta. Kasvisversio puolestaan syntyy vaikkapa Quorn-kuutioista.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.8 g