Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Pohja
1 dl
hasselpähkinöitä tai manteleita
1 dl
kurpitsansiemeniä
100 g
pehmeitä kivettömiä taateleita
1 rkl
vettä
Täyte
400 g
cashewpähkinöitä
200 g
mansikoita
2 rkl
juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl
sitruunan mehua
Koristeeksi
200 g
persimonia tai verkkomelonia
2
kiiviä
100 g
viinirypäleitä tai tummia luumuja
sitruunamelissan lehtiä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Hedelmä-pähkinäraakakakku

Maidoton ja gluteeniton pähkinäinen raakakakku sopii monen ruokavalioon. Rasvan laatu on pähkinöiden ansiosta hyvä.

Maidoton ja gluteeniton pähkinäinen raakakakku sopii monen ruokavalioon. Rasvan laatu on pähkinöiden ansiosta hyvä.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
1 dl
hasselpähkinöitä tai manteleita
1 dl
kurpitsansiemeniä
100 g
pehmeitä kivettömiä taateleita
1 rkl
vettä
Täyte
400 g
cashewpähkinöitä
200 g
mansikoita
2 rkl
juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl
sitruunan mehua
Koristeeksi
200 g
persimonia tai verkkomelonia
2
kiiviä
100 g
viinirypäleitä tai tummia luumuja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

1.
Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella tai tehosekoittimessa massaksi. Lisää hiukan vettä, jos ei muuten tule tasaista. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 22 cm), jossa on irrotettava reuna. Vuoraa vuoka muovikelmulla. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle.
2.
Jauha liotetut pähkinät monitoimikoneella, lisää mansikat, hunaja ja sitruunamehu ja sekoita hyvin.
3.
Levitä pohjataikinan päälle täyte. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi.
4.
Kun kakku on hieman kovettunut, irrota vuoan reuna, nosta kakku muovikelmun avulla tarjoiluvadille, tasoita reunat ja koristele hedelmäviipaleilla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
260 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.2 g