
Ainekset
-
6sämpylää
-
1 rs (n. 250g)käyttövalmista kasviproteiinia (esim. Härkis härkäpapumuru, Nyhtökaura tai Muu Favapalat)
-
6 rklketsuppia
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
¼ tlchiliä
-
2 dljuustoraastetta (17%)
- Lisäksi
-
2tomaattia
-
10 cm palakurkkua
-
6 lehteäjääsalaattia
-
6 rklmajoneesia
Valmistusohje
1. Halkaise sämpylät ja levitä sämpylöiden pohjapuolet pellille leivinpaperin päälle.
2. Murenna kasviproteiinia käsin tai veitsellä. Sekoita paloihin ketsuppi, mustapippuri ja chili. Nostele seosta reilut keot sämpyläpohjille. Ripottele päälle juustoraastetta.
3. Kypsennä päällystettyjä puolikkaita 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Lisää pellille sämpylöiden kannet, ja kuumenna vielä pari minuuttia.
4. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Puolita salaatinlehdet. Täytä hampurilaiset salaatilla, kurkulla ja tomaatilla. Lusikoi päälle majoneesia. Nosta kannet sämpylöille.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Peltiburgerit
Herkulliset kasvisburgerit valmistuvat sukkelasti uunissa koko perheelle - ainekset vain ladotaan sämpylöille ja muutaman minuutin jälkeen herkku on syöntivalmis.
Herkulliset kasvisburgerit valmistuvat sukkelasti uunissa koko perheelle - ainekset vain ladotaan sämpylöille ja muutaman minuutin jälkeen herkku on syöntivalmis.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6sämpylää
-
1 rs (n. 250g)käyttövalmista kasviproteiinia (esim. Härkis härkäpapumuru, Nyhtökaura tai Muu Favapalat)
-
6 rklketsuppia
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
¼ tlchiliä
-
2 dljuustoraastetta (17%)
- Lisäksi
-
2tomaattia
-
10 cm palakurkkua
-
6 lehteäjääsalaattia
-
6 rklmajoneesia
Valmistusohje
1. Halkaise sämpylät ja levitä sämpylöiden pohjapuolet pellille leivinpaperin päälle.
2. Murenna kasviproteiinia käsin tai veitsellä. Sekoita paloihin ketsuppi, mustapippuri ja chili. Nostele seosta reilut keot sämpyläpohjille. Ripottele päälle juustoraastetta.
3. Kypsennä päällystettyjä puolikkaita 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Lisää pellille sämpylöiden kannet, ja kuumenna vielä pari minuuttia.
4. Viipaloi tomaatit ja kurkku. Puolita salaatinlehdet. Täytä hampurilaiset salaatilla, kurkulla ja tomaatilla. Lusikoi päälle majoneesia. Nosta kannet sämpylöille.
Valmistusohje
1.
Halkaise sämpylät ja levitä sämpylöiden pohjapuolet pellille leivinpaperin päälle.
2.
Murenna kasviproteiinia käsin tai veitsellä. Sekoita paloihin ketsuppi, mustapippuri ja chili. Nostele seosta reilut keot sämpyläpohjille. Ripottele päälle juustoraastetta.
3.
Kypsennä päällystettyjä puolikkaita 200 asteessa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Lisää pellille sämpylöiden kannet, ja kuumenna vielä pari minuuttia.
4.
Viipaloi tomaatit ja kurkku. Puolita salaatinlehdet. Täytä hampurilaiset salaatilla, kurkulla ja tomaatilla. Lusikoi päälle majoneesia. Nosta kannet sämpylöille.
Muunnos
Saat burgereista vegaaniset kun käytät vegaanista majoneesia ja kasvipohjaista juustoa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.7 g