Kuva: SAGA

Ainekset

400 g
naudan sisäfilettä
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
kokonaisia rosepippureita
1 rkl
kokonaisia viherpippureita
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 oksa
tuoretta rosmariinia
Lisäksi
8 siivua
paahtoleipää
200 g
mustajuurta tai paprikaa
200 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1 dl
majoneesia
2 dl
rucolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
M Maidoton

Härkäpastramitoast

Mausteinen härkäpastramitoast on juhlava alkuruoka tai astetta hienostuneempi iltapala.

Mausteinen härkäpastramitoast on juhlava alkuruoka tai astetta hienostuneempi iltapala.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
naudan sisäfilettä
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
kokonaisia rosepippureita
1 rkl
kokonaisia viherpippureita
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 oksa
tuoretta rosmariinia
Lisäksi
8 siivua
paahtoleipää
200 g
mustajuurta tai paprikaa
200 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
1 dl
majoneesia
2 dl
rucolaa

Valmistusohje

1.
Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista filee paistamalla sitä pari minuuttia molemmin puolin. Filee saa jäädä punaiseksi sisältä. Ripottele pinnalle suolaa.
2.
Murskaa pippurit ja fenkolinsiemenet morttelissa. Hienonna rosmariini. Levitä mausteet SAGA-leivinpaperin päälle. Nosta kuuma filee mausteiden päälle ja pyörittele siten, että mausteita on lihassa kauttaaltaan. Kääri paperi lihan ympärille tiukaksi rullaksi ja anna lihan jäähtyä ja maustua.
3.
Kuori mustajuuret, leikkaa ne n. 6 cm pitkiksi paloiksi siirrä suoraan keitinveteen tummumisen estämiseksi. Keitä 6-12 min paksuudesta riippuen, kunnes ovat napakan kypsiä. Jos käytät paprikaa mustajuuren tilalla, suikalointi riittää. Paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi punasipuli.
4.
Leikkaa jäähtyneestä fileestä ohuita siivuja. Siivuja tulee noin 16. Paahda leivät ja voitele majoneesilla. Asettele rucola, kasvikset ja pari siivua lihaa/leipäviipale kauniisti leivän päälle.

Vinkki

Voit murskata mausteet myös SAGA-leivinpaperin avulla: ota noin A3-kokoinen pala leivinpaperia ja taita se puoliksi. Levitä pippurit, fenkolinsiemenet ja hienonnettu rosmariini arkin toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli kanneksi. Murskaa mausteet paperin välissä esimerkiksi puunuijaa apuna käyttäen.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.4 g

Yhteistyössä