Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

400 g
naudan paistia
½ dl
soijakastiketta
¼ dl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
1 rkl
öljyä
Lisäksi
1 (n. 700 g)
kuorittu ananas
300 g
parsakaalia
1
paprika
2
punasipulia
Hapanimeläkastike
2 rkl
öljyä
½ dl
tomaattipyreetä
1 ½ dl
vettä
1 ¼ dl
valkoviinietikkaa
1 ¼ dl
sokeria
2 rkl
soijakastiketta
Suuruste
2 rkl
vettä
2 tl
perunajauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Härkää hapanimeläkastikkeessa

Makeutta ananaksesta ja hapokkuutta etikasta, myös muut makuelementit ovat hapanimeläkastikkeessa olevassa härässä kohdillaan.

Makeutta ananaksesta ja hapokkuutta etikasta, myös muut makuelementit ovat hapanimeläkastikkeessa olevassa härässä kohdillaan.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
naudan paistia
½ dl
soijakastiketta
¼ dl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
1 rkl
öljyä
Lisäksi
1 (n. 700 g)
kuorittu ananas
300 g
parsakaalia
1
paprika
2
punasipulia
Hapanimeläkastike
2 rkl
öljyä
½ dl
tomaattipyreetä
1 ½ dl
vettä
1 ¼ dl
valkoviinietikkaa
1 ¼ dl
sokeria
2 rkl
soijakastiketta
Suuruste
2 rkl
vettä
2 tl
perunajauhoja

Valmistusohje

1.
Suikaloi liha ja sekoita suikaleisiin soijakastike, seesamiöljy ja mirin. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2.
Kuutioi ananas. Leikkaa parsakaali nupuiksi, viipaloi varsi. Lohko paprika ja punasipulit.
3.
Kuumenna öljy (1 rkl) wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kovalla lämmöllä. Siirrä suikaleet sivuun odottamaan.
4.
Pyyhi wokkipannu puhtaaksi. kuumenna siinä kastikkeen öljy (2 rkl) ja lisää tomaattisose. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja keitä voimakkaasti kiehuttaen 4 minuuttia.
5.
Sekoita suurusteen ainekset ja lisää koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kastikeen kiehahtaa ja lisää kasvikset ja ananaspalat
6.
Kypsennä sekoittaen noin 5 minuuttia, lisää lihasuikaleet ja paista vielä minuutin verran.

Vinkki

  • Valmiiksi kuoritut ananakset ovat kätevä vaihtoehto, mutta voit käsitellä ananaksen itsekin. Leikkaa ananaksesta hattu pois ja leikkaa kannasta pala. Leikkaa kuoret pois tukevalla veitsellä ja halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista puinen keskiosa. Kuutioi ananas.
  • Tarjoa hapanimelänauta täysjyväriisin kanssa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä