Ainekset
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
2 rklmaitoa
-
2 dlperunajauhoja
-
1 dl (80 g)mantelijauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Pinnalle ja koristeeksi
-
1 (200 g)päärynä
-
½ dlmantelilastuja
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lado taikina paperivuokiin.
2. Leikkaa päärynästä ohuita viipaleita ja aseta ne viuhkaksi tai ruusukkeiksi gluteenittomien muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi mantelilastuja.
3. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Koristele jäähtyneet levonnaiset halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Päärynän ohella muffinsseihin voi käyttää muita hedelmiä, esimerkiksi omenaa, persikkaa tai aprikoosia. Myös paistonkestävää marmeladi on hyvä täyte.
- Lisämausteeksi sopivat mm. jauhettu inkivääri ja kardemumma.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
290 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteenittomat muffinit
Pumpulinpehmeä rakenne gluteenittomiin leivonnaisiin syntyy perunajauhoilla ja mantelijauheella. Makuaineita vaihtelemalla hedelmäiset muffinit muuntautuvat aina uudenlaisiksi herkkupaloiksi.
Pumpulinpehmeä rakenne gluteenittomiin leivonnaisiin syntyy perunajauhoilla ja mantelijauheella. Makuaineita vaihtelemalla hedelmäiset muffinit muuntautuvat aina uudenlaisiksi herkkupaloiksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
2 rklmaitoa
-
2 dlperunajauhoja
-
1 dl (80 g)mantelijauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Pinnalle ja koristeeksi
-
1 (200 g)päärynä
-
½ dlmantelilastuja
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lado taikina paperivuokiin.
2. Leikkaa päärynästä ohuita viipaleita ja aseta ne viuhkaksi tai ruusukkeiksi gluteenittomien muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi mantelilastuja.
3. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Koristele jäähtyneet levonnaiset halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Päärynän ohella muffinsseihin voi käyttää muita hedelmiä, esimerkiksi omenaa, persikkaa tai aprikoosia. Myös paistonkestävää marmeladi on hyvä täyte.
- Lisämausteeksi sopivat mm. jauhettu inkivääri ja kardemumma.
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lado taikina paperivuokiin.
2.
Leikkaa päärynästä ohuita viipaleita ja aseta ne viuhkaksi tai ruusukkeiksi gluteenittomien muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi mantelilastuja.
3.
Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Koristele jäähtyneet levonnaiset halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Päärynän ohella muffinsseihin voi käyttää muita hedelmiä, esimerkiksi omenaa, persikkaa tai aprikoosia. Myös paistonkestävää marmeladi on hyvä täyte.
- Lisämausteeksi sopivat mm. jauhettu inkivääri ja kardemumma.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
290 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g