Ainekset
-
5 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklpsylliumia
-
¼ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
-
3 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- Pinnalle
-
2 rklöljyä
-
½ tlhiutale- tai sormisuolaa
-
(tuoretta) rosmariinia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki
- Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.
- Kokeile myös näitä gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, muffinit, suklaakakkua ja mangosalsaa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton focaccia
Gluteenittomien leipien leipomista pidetään hankalana tahmean, niukkasitkoisen taikinan vuoksi. Litteämuotoinen focaccia on mitä mainioin leipä gluteenia välttäville: taikina syntyy helposti kauhalla sekoitellen ja pellille lusikoiden. Öljy ja pintamausteet viimeistelevät focaccian herkulliseksi etkä muita leivänpäällisiä kaipaa.
Gluteenittomien leipien leipomista pidetään hankalana tahmean, niukkasitkoisen taikinan vuoksi. Litteämuotoinen focaccia on mitä mainioin leipä gluteenia välttäville: taikina syntyy helposti kauhalla sekoitellen ja pellille lusikoiden. Öljy ja pintamausteet viimeistelevät focaccian herkulliseksi etkä muita leivänpäällisiä kaipaa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklpsylliumia
-
¼ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
-
3 dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
3 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- Pinnalle
-
2 rklöljyä
-
½ tlhiutale- tai sormisuolaa
-
(tuoretta) rosmariinia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki
- Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.
- Kokeile myös näitä gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, muffinit, suklaakakkua ja mangosalsaa.
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 –15 minuuttia.
2.
Lisää loput ainekset ja sekoita ainekset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 25 x 25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3.
Lisää päälle öljyä ja mausteet. Paista gluteenitonta focacciaa 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki
- Psyllium lisää gluteenittomiin leivonnaisiin kuitua ja sitkoa, jota ko. jauhoissa ei luontaiseksi ole. Psyllium sitoo nestettä, jonka vuoksi leivonnaiset ovat mehevämpiä. Myös leipominen helpottuu.
- Kokeile myös näitä gluteenittomia leivonnaisia: kylmäsavulohipiiras, muffinit, suklaakakkua ja mangosalsaa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
186 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
26 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g